CNSAS a depus la Curtea de Apel Bucureşti documente care atestă că fosta consilieră municipal a USR, Roxana Wring, a fost colaborator al Securităţii. Desi iniţial a negat orice fel de acuzaţie de acest fel, Wring a recunoscut, într-un final, că a turnat înainte de ’89, într-o postare pe Facebook.

”După ce am ajuns la ONT, am fost chemată în biroul șefului meu și mi s-a cerut să semnez hârtiile pe care mi le-a pus în față. Este un tip de presiune pe care cei care s-au bucurat de democrație încă din anii copilăriei nu au cum să-l înțeleagă. Eu nu am putut să refuz. La 22 de ani, crescută în anii cei mai crunți ai dictaturii. Am fost convinsă că nimeni nu avea nimic de suferit de pe urma rapoartelor pe care eram obligată sa le dau.

Astăzi au fost publicate pasaje din dosarul pe care CNSAS l-a trimis la Curtea de Apel București, prin care s-a cerut să se verifice dacă am făcut sau nu poliție politică. Păcat că jurnaliștii nu avut acces și la dosarul de urmărire. Am fost urmărită de Securitate în timpul facultății, am fost urmărită în cei doi ani cât am lucrat la ONT, am fost urmărită și după ce am plecat din țară. Așa că vreau să spun foarte clar că nu am colaborat cu Securitatea ca poliție politică și nu am susținut regimul comunist. Paradoxul anticomunismului românesc este că eu sunt acum pusă la zid și sunt lapidată în piața publică, iar cei care m-au urmărit timp de mai bine de 10 ani primesc pensii speciale și nimeni nu-i deranjează cu nimic. Însă nici măcar asta nu mă doare la fel de tare cum mă doare faptul că unii uită (iar alții n-au cum să înțeleagă) viața de zi cu zi în regimul comunist”, s-a victimizat aceasta pe reţelele de socializare.

Spovedania Roxanei Wring vine abia după ce documentele CNSAS au fost făcute publice. În luna octombrie, după ce au apărut primele zvonuri legate de colaborarea cu Securitatea, ea a fost data afară din USR şi, în acelaşi timp, şi-a pierdut mandatul de consilier municipal.