Guvernul condus de Viorica Dăncilă ia în calcul schimbarea mai multor miniștri controversați din actualul Executiv. Se vorbește despre 5 miniștri care-și vor pierde portofoliul.

Lista remanierii lărgite a premierului Dăncilă începe cu Carmen Dan, ministru de Interne, și Teodor Meleșcanu, ministru de Externe.

Carmen Dan, cea care a fost un om fidel lui Liviu Dragnea nu mai este dorită de liderii partidului și a ajuns prima pe lista remanierilor. Ei i se vor reproșa scandalurile din Ministerul de Interne, evenimentele din 10 mai 2018, cele din timpul campaniei PSD și altele. Pe surse s-a aflat că Internele sunt dorite de Marian Oprișan, de organizația Olt, dar și de Buzău și Maramureș. Premierul ar fi ajuns la o înțelegere cu Tăriceanu, iar ALDE va veni cu o altă propunere în locul lui Teodor Meleșcanu.

Lista neagră a premierului Dăncilă continua cu ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu și cu cel al Apărării, Gabriel Leș, postul fiind negociat cu organizația Constanța – mai precis cu Felix Stroe – miza fiind preluarea conducerii Portului Constanța. Un alt ministru vizat de remaniere este cel de la Cultură, Daniel Breaz, care a negociat și el cu noua conducere plecarea de la minister, pentru a prelua organizația Alba în locul lui Ioan Dârzu, care va fi mazilit. Surse din partid spun că, de altfel, Breaz este în negocieri cu doi parlamentari PNL, care ar urma să se alăture organizației Alba.