Gabriela Firea a inventat o procedurã ”specialã” pentru liderul PSD. Primãriţa nu este ofiţer de stare civilã, conform Legii 119/1996.

Dacã Firea a ţinut morţiş sã participe la bâlciul parveniţilor nu ştim. Cert este cã Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civilã nu-i permite primarului general sã fie ofiţer de stare civilã. Primãriţa a pus la dispoziție un birou prin Primãria Capitalei pentru ceremonie și și-a pus eșarfa de primar, a deschis și scara monumentalã, rezervată oficialităților care vizitează PMB, ca să aibă și tinerii însurăței poze frumoase. În spaţiul public s-au pus în dezbatere câteva aspecte:
1. Este sau nu este primarul general ofițer de stare civilă? Căci în legea 119/1996 primarul general nu apare! (a) primarii municipiilor, sectoarelor municipiului București, orașelor și comunelor). PMB nu are compartiment de stare civilă, nu există organizat în aparatul de specialitate al primarului general, iar cererea de încheiere a căsătoriei ca și publicitatea acesteia se face la primăria de sector, nu la PMB.
2. Dacă nu Firea a oficiat cãsãtoria, înseamnă că nu a fost acolo ceremonia, iar primãriţa a avut calitatea oficială de invitat. Atunci de ce a purtat eșarfa tricoloră?
3. Care a fost rațiunea deschiderii scărilor monumentale ( și bănuiesc a alveolei de parcare), pentru cuplul ”princiar” și câți cetățeni obișnuiți se pot bucura de acest tratament?