Farmaciilor din România le este recomandat să nu vândă mai mult de una-două cutii de paracetamol unei persoane. Recomandarea vine de la Colegiul Farmaciștilor după ce în ultima perioadă s-au triplat vânzările la acest medicament, care se află, printre altele, pe schema de tratament a infecției cu noul coronavirus.

"Nu este vorba despre o restricționare, e vorba de un îndemn la a cumpăra rațional și am făcut o recomandare de a nu se elibera mai mult de unul-două flacoane ca să ajungă pentru cât mai multă lume. Există tendința asta de a face stoc acasă, ceea ce nu este bine, mai ales în perioada aceasta.

Am luat această decizie pentru că consumurile s-au dublat, aproape spre triplare față de perioadele anterioare și tocmai pentru că în schema de tratament pentru COVID-19, pentru formele ușoare, pentru a scădea temperatura este recomandat paracetamolul și atunci toată lumea s-a sesizat și în buna tradiție, mai ales românească, încercăm să avem cât mai mult chiar dacă nu ne trebuie", a explicat Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor.

Președintele Colegiului Farmaciștilor mai spune nu există un pericol ca acest medicament să nu se mai găsească, dar că recomandarea este justificată moral, ca cetățenii să nu cumpere acest medicament care îi poate ajuta pe alții, doar pentru a-l ține în casă fără să îl folosească.