Oricine este dispus să plătească își poate face testul care depistează infectarea cu noul coronavirus. O clinică medicală privată a deschis primul centru expres din România pentru testare COVID-19.

Centrul drive-in, deschis de clinica OK Medical, va fi amplasat în parcarea complexului Băneasa Shopping City din Bucureşti și poate deservi, fără programare, orice persoană interesată.

Preţul testării la acest centru va fi de 390 de lei, iar rezultatele vor fi comunicate în interval de 24 de ore de la recoltare.


Protocolul de recoltare este similar centrelor de recoltare drive-in din SUA, Coreea de Sud, Israel şi Abu Dhabi, precizează sursa citată.

Persoanele testate vor pătrunde cu propriul autoturism în zona de recoltare, probele fiind luate fără părăsirea acestuia.

Procedura de recoltare constă în două "pit stop"-uri. Vor exista două culoare. La prima staţie se face o informare asupra politicii de GDPR şi se semnează acordul, apoi se face poză a cărţii de identitate, se notează adresa de email a persoanei testate şi numărul de telefon. Maşina intră pe al doilea culoar, iar la cel de-al doilea "pit stop" pacienţilor li se va recolta din gât proba spre analiză. În maximum 24 de ore din momentul recoltării, persoanele testate vor primi pe email un Buletin de analize cu semnătura şi ştampila personalului medical de laborator.

Proprietarii centrului dau asigurări că testarea va avea loc în condiții de maximă siguranță, întrucât, în comparație cu recoltarea într-un cadru închis, această procedură reduce semnificativ riscul transmiterii virusului de la un pacient la altul.