Reprezentanții Alianței USR-PLUS au confirmat astăzi public că bătălia internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei se va da între Vlad Voiculescu și Nicușor Dan.

Alianța USR-PLUS va avea candidați comuni pentru toate primăriile din țară, iar modul de desemnare a acestora și calendarul vor fi decise în perioada următoare.

"Cel mai probabil, într-o săptămână, două, vom avea un calendar exact și un proces pentru desemnarea candidaților comuni de la București și până la ultima localitate din România. Alegerile locale sunt esențiale, țara a fost ținută prizonieră de vechea gardă prin aleșii locali", a declarat fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu.

Pentru Primăria Capitalei, competiția internă va fi între Vlad Voiculescu din partea PLUS și Nicușor Dan, independent susținut de USR București. După mai multe ezitări, Nicușor Dan este invitat din nou să se reînscrie în USR, partid pe care l-a fondat.

"În ceea ce îl privește pe Nicușor Dan, USR Bucuresti a decis sâmbătă susținerea acestuia ca independent pentru Primăria Capitalei. Au fost făcute mai multe invitații către Nicușor Dan de a se reînscrie în partid, mai fac și eu una. Este oricând binevenit și primit în USR. Urmează un proces comun de desemnare a candidatului comun al alianței - USR București a ales Nicușor Dan, PLUS a ales Vlad Voiculescu. Acum la asta lucrăm, la acest proces comun de desemnare a candidatului", a spus Moșteanu.

Anterior, între conducerea Alianței USR-PLUS și conducerea PNL au existat discuții privind susținerea unui singur candidat la Capitală, care să o poată învinge pe Firea, chiar dacă alegerile se vor desfășura, și de această dată, într-un singur tur.

Actualul Primar al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, la finalul săptămânii trecute, că a decis să candideze pentru un nou mandat, pentru a continua proiectele deja începute.