Rareș Bogdan a negat posibilitatea numirii sale ca premier în cazul în care trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. El a afirmat că PNL și-s stabilit viitorul prim ministru.

„Asta cu premier, nu! Noi avem un premier, pe Ludovic Orban, eu sunt europarlamentar și așa rămân, alături de colegii mei, îi voi susține cu tot ce pot. (...) Ludovic Orban este premierul desemnat de PNL, de forurile de conducere. Eu sunt un om care îmi cunosc bine lungimea nasului, sunt un om care are simțul măsurii. Am intrat acum 3 luni în politică, știu să gestionez foarte bine fiecare pas”, a afirmat Rareș Bogdan, în direct pe B1TV.

Cât despre funcția de președinte PNL, Rareș Bogdan a declarant că nu se problema unei asemenea intenții acum.

„Nu îmi doresc și nu e cazul, sunt oameni cu mare experiență, e anormal să fiu președintele PNL acum. Avem un președinte, a câștigat alegerile, este anormală discuția, Ludovic Orban a dus PNL la un scor istoric 27%. E anormal ca acum să apară astfel de discuții. (...) Nici nu gândesc, nici nu am vreo intenție de genul ăsta”, a subliniat Rareș Bogdan. Europarlamentarul liberal a afirmat că nu vrea nici să candideze în 2020 pentru Primăria Capitalei.