Cluburile Rotary din București, care fac parte din Districtul 2241 România și Republica Moldova, au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a-i ajuta pe cei aflați ȋn prima linie ȋn lupta cu noul coronavirus – medicii, asistenții medicali, infirmierii, laboranții și cei care lucrează pe ambulanțe.

"Salvează-i pe salvatori!" este o inițiativă complexă, cu strângere de fonduri în rândul membrilor Rotary, dar și în rândul membrilor comunității, preocupați de protejarea personalului medical.

"În aceste vremuri deloc bune, ține de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea noastră și mai ales a personalului medical. Rotary International este o organizație reprezentativă pentru societatea civilă, cu un rol activ de peste 115 ani în a sprijini sistemul sanitar și populația. Împreună trebuie să arătăm că suntem mai puternici dacă acționăm în spiritul binelui general și de aceea, orice contribuție a fiecăruia dintre noi pe www.salveaza.org este un pas spre a înfrânge virusul COVID-19", a spus Dorin Dumitru Prunariu, membru Rotary, primul și singurul cosmonaut român.

Pe 28 februarie 2020, în România, a fost înregistrat primul caz de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus). O lună mai târziu, avem înregistrate peste 2.500 de cazuri, însă cel mai îngrijorător este că aproape 300 dintre acestea sunt din rândul cadrelor medicale.

Personalul medical din spitalele României este în prima linie de luptă, riscându-și viața în fiecare minut. Ei au nevoie de resurse pentru a combate efectele noului Coronavirus: echipamente medicale, echipamente de protecție, substanțe dezinfectante medicale, teste diagnostic.

Ȋn această lună neagră pentru România, oameni de afaceri și companii din toată țara s-au solidarizat ȋn jurul medicilor. Deja s-au strâns și donat echipamente de peste 150.000 euro, care au fost direcționate până acum către spitale atât din București-Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul de Urgență București - dar și în țară, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și Spitalul de Urgenţă Petroşani. Ȋnsă, nevoile din sistemul de sănătate sunt mult mai mari de atât.

Cum te poți implica?

Este nevoie, ȋn continuare, de donații pentru protecția personalului medical. Cu toții sunteți invitați să vă alăturați inițiativei, printr-o donație online pe website-ul www.salveaza.org.