Consilierul general PNL Ciprian Ciucu cere pãrerea prietenilor referitor la implicarea sau nu ȋn noua companie municipalã a Primãriei Capitalei care va opera ȋn locul RADET, care va intra ȋn faliment. Votul nu a ȋnceput, dar oamenii au comentat.

Redãm mesajul lui Ciucu:
Firea, așa cum o știți, nu s-a pregătit din timp pentru posibilitatea falimentării RADET. Compania municipală pe care a făcut-o, cu gândul că va prelua activitatea RADET, este înființată ilegal. A încercat să determine Opoziția din CGMB să-i treacă în legalitate firma înfiițată ilegal, cu vot cu 2/3, dar nu putem face asta. În același timp, doar pentru că Firea este iresponsabilă, nu putem lăsa Bucureștiul fără operator pe termoficare.

Zilele trecute a negociat cu PNL și USR înființarea a două companii: (1) pentru producție și distribuție agent termic și (2) pentru întreținre infrastructură termoficare. Modelul acesta cu companii se pare că a mers bine și în cazul unor companii energetice naționale.

Bun. S-a convenit înființarea acestor firme, acesta este un dat. Cu management profesionist, chiar dacă vreo patru luni, tot finu va fi, probabil, trecut la Compania 1. Vreau să știu ce credeți voi cu privire la următoarea situație: Opoziția (PNL & USR) va vota companiile. Opoziția nu și-a pus în trecut oameni în cele 22 companii pentru că le-a contestat existența, raţiunea de a fi. De data aceasta, va gira existența celor 2 companii. Cu alte cuvinte vom fi parțial responsabili de cum acestea vor merge, dacă vor fi transparente, etc. Dacă vom numi oameni în AGA/ CA-urile acestor companii, vom avea un mult mai mare acces la informații și vom putea monitoriza serios ce se întâmplă. Pozițiile din AGA nu sunt remunerate, cele din CA-uri sunt. AGA numește componența CA.

În această situație, voi ce credeți? Ar trebui să numească și opoziția PNL și USR oameni în AGA (activitate sporadică) și CA (activitate lunară)? Votați mai jos. Si la comentarii dacă credeți că ar trebui doar în AGA. Dezvoltați, este important. Mulțumesc!.

Ce spun bucureştenii

Z.I.: Păi e matematic aproape: nu aveți de ce să boicotați, pentru că veți vota. Votând, puneți umărul la crearea lor, deci aveți și voi o responsabilitate de a monitoriza + a face publice eventualele probleme. Aproape că mi se pare că e obligatoriu (aia cu remuneratul mi se pare un detaliu, zgomot. Important e să fiți acolo și să ne povestiți și noua ce și cum).

V.G.: Ciprian, am votat şi sunt ȋn mare minoritate. Deci trebuie sa explic: daca PNL si USR intra in CA si AGA confirma implicit modelul PSD de administrare a companiilor de stat, centrale si locale. De ce nu stabiliti criterii foarte clare si dure de profesionalism pentru membrii AGA si CA? Intrati in comisiile de selectie. Stabiliti proceduri clare si detaliate de transparenta la nivelul acestor 2 companii si monitorizati aplicarea lor. Impuneti toate acestea si PSD ca vad ca negociaza. Depolitizare, profesionalism si transparenta. Totul cu proceduri si rapoarte publice. Daca intrati, politizatea se pastreaza, nu sunteti profesionisti in domeniu, oricat v-ati informa suplimentar si modelul PSD continua. Parerea mea.

N.F.: Băi, nu se poate să fii așa obtuzi! Chiar nu se poate! E penibil ce zicei aici! Ok, salvaiRadetul, votai
înfiinarea unei noi societăi (la fel ca alea care au tocat deja 400 milioane), dar să își asume responsabilitatea falimentului, să își dea demisia. Firea demisia! și pe urmă votai înfiinarea unei noi societăi. Doar cu condiia asta. Deci nu e posibil ce zicei aici!