După o scurtă vizită în această dimineață la DNA, Paul Stănescu, a dat un semnal anti-boicot la instalarea Cabinetului Orban. El nu a spus în ce dosar a fost audiat, dar a ieșit cu păreri politice schimbate.


Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, s-a poziționat, luni, împotriva boicotării de către PSD a instalării Guvernului condus de Ludovic Orban. Stănescu a spus că este nevoie de convocarea Comitetului Executiv al PSD în care să se ia o decizie, el susținând că este necesară instalarea noului Guvern, pentru că România are nevoie de stabilitate.

PSD a decis deja în Comitetul executiv că nu va asigura cvorumul pentru învestirea Guvernului în Parlament și că parlamentarii PSD nici nu vor veni la ședință.

„E o decizie politică. Cred că împreună în Comitetul Executiv, într-un for de conducere, trebuie să luăm o decizie. Ceea ce e foarte important și pentru mine e foarte important și ca cetățean al acestei țări este că acest guvern trebuie învestit. Nu pot să vă spun un calendar. Pentru că e vorba de țara noastră România și România, trebuie să aibă un guvern învestit”, a declarat Paul Stănescu, luni, la Parlament.

Întrebat dacă va ajuta personal la învestirea Guvernului, Paul Stănescu a replicat: „Nu există așa ceva, eu sunt membru de partid. Decizia va fi într-un for al partidului. Ce va face partidul voi face și eu fără discuție”.

„Nu vreau să mă antepronunț, e o decizie a partidului, dar ceea ce sigur spun este că acest guvern trebuie să fie învestit, ăsta-i lucrul cert. Un om politic e responsabil când se gândește la țara lui. A picat un guvern prin moțiune de cenzură, așa stau lucrurile, sigur trebuie învestit noul guvern. Nu spun că guvernul e mai bun, dar România trebuie să aibă un guvern stabil și e nevoie de stabilitate în această țară”, a mai declarat Paul Stănescu.

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc luni de la ora 12,00 pentru a stabili calendarul de învestitură a noului Guvern.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, preşedintele PNL, a depus joi la Parlament lista viitorului Cabinet şi programul de guvernare.

De asemenea, Orban a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului în care propune un calendar pentru învestirea noului Guvern astfel încât marţi, 29 octombrie, să fie programate audierile miniştrilor desemnaţi în şedinţele comune ale comisiilor permanente ale celor două Camere, iar miercuri, 30 octombrie, începând cu ora 10,00 să fie convocată şedinţa comună de plen a Camerelor Parlamentului în vederea acordării votului de încredere Guvernului.

Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a precizat că parlamentarii doresc ca audierile în comisii să nu fie de formă şi liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a avansat data de 4 noiembrie pentru convocarea şedinţei de plen pentru învestirea Guvernului.

Pentru a trece de Parlament, Guvernul are nevoie de 233 de voturi favorabile.