Planurile premierului Viorica Dăncilă ar fi deja puse la punct în cazul în care moțiunea de cenzură nu trece. Surse parlamentare și guvernamentale arată că, doar dacă se vor produce trădări masive, sunt șanse ca actualul guvern să cadă. Chiar și în situația în care guvernul nu va pica, Dăncilă va face mutări rapide. Ea are de gând să schimbe și programul de guvernare.

Sursele noastre arată că Viorica Dăncilă va cere un alt vot în Parlament pentru aprobarea noilor miniștri care vor fi numiți după restructurare. Premierul îşi doreşte mai multe schimbări în Executiv, iar coaliţia nu îşi mai permite să stea la mâna lui Iohannis şi să schimbe propunerile de miniştri în funcţie de preferinţele preşedintelui.

Despre noile mutări pregătite de Dăncilă a vorbit Paul Stănescu, preşedintele executiv al PSD. Într-un prim interviu, fostul vicepremier a afirmat: "Probabil că doamna prim-ministru urmează să facă o analiză mai amplă şi probabil că vom veni cu o remaniere mai amplă, spun eu, nu acum, imediat, poate puţin mai târziu, dar e decizia prim-ministrului aici, cred că după moţiunea de cenzură."

Viorica Dăncilă nu se opreşte însă la o remaniere extinsă, ci intenţionează să renunţe şi la "biblia" lui Dragnea, mai precizează sursele politice. Premierul pregăteşte un nou program de guvernare, adaptat noilor realităţi. Este de aşteptat ca unele dintre măsurile propovăduite în ultimii doi ani să fie modificate substanţial, iar proiecte "de suflet" ale fostului lider PSD să fie scoase din program.

Opoziţia intenţionează să depună, săptămâna viitoare, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Calculele arată că, dacă toţi parlamentarii care nu sunt PSD sau ALDE ar vota moţiunea de cenzură, tot ar mai lipsi aproape 10 voturi. PSD şi ALDE au împreună 240 de parlamentari, din totalul de 465. Opoziţia are nevoie de 233 de voturi pentru a trecere moţiunea de cenzură.