O filmare video publicată de New York Times arată cum o rachetă a lovit avionul ucrainean în momentul în care se afla deasupra orașul Parand, aproape de aeroportul din Teheran. De aici, aeronava nu a mai transmis semnal, înainte să se prăbușească, miercuri.

O mică explozie a avut loc în momentul în care racheta a lovit avionul, dar acesta nu a explodat, după cum se poate vedea în imagini. Aeronava a mai zburat câteva minute spre aeroport, în flăcări, înainte să explodeze și să se prăbușească rapid.

Filmarea celor de la New York Times a fost făcută publică la scurt timp după ce președintele american, Donald Trump, a spus că are dubii cu privire la motivele prăbușirii avionului.

Liderul de la Casa Albă a spus acest lucru după ce mai mulți responsabili americani au declarat că avionul ucrainean ar fi fost lovit din greșeală de Iran.

Citând datele oferite de un satelit, un oficial american a spus că guvernul a concluzionat „cu un înalt grad de certitudine” că avionul a fost doborât de rachete. Potrivit acestuia, avionul a fost identificat de radarul iranian.

Şi premierul canadian, Justin Trudeau, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că deține informații din surse multiple că avionul care indică că avionul a „fost doborât de către o rachetă sol-aer iraniană”.

În tot acest timp, autoritățile de la Teheran au calificat „zvonurile” potrivit cărora aparatul de zbor a fost lovit de o rachetă ca fiind lipsite de sens.

„Mai multe zboruri interne și internaționale se aflau în curs în același moment în spațiul aerian și la aceeași altitudine, iar această poveste a atacului cu rachetă asupra avionului nu poate fi corectă”, arată un comunicat de pe site-ul Ministerului iranian al Transporturilor.

Iranienii refuză să predea cutia neagră a avionului.