Edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, a început să critice și să combată Guvernul PSD suspect de dur. În fapt, el și-a început campania electorală pentru care a alocat 2 milioane de euro din bugetul local. Colegii săi de partid știu acest lucru, tocmai de aceea l-au suspendat doar pentru 6 luni, în loc să-l dea afară. Inclusiv șeful campaniei electorale este angajat al primăriei, dar lucrează pentru edil.

Ca orice campanie electorală, Negoiță a adoptat compondenta de clipuri publicitare plătite televiziunilor. Conform contractului, canalele media nu au voie să-l critice, dar trebuie să-l invite în emisiuni unde să-și expună conceptele. El nu este atacat, ci i se ridică mereu mingea la fileu, după cum este lesne de observat. O altă componentă a campaniei sunt știrile false, aruncate în media. Cele mai frecvente sunt legate de terenuri retrocedate, spații verzi și construcții ilegale, pentru care Negoiță a anunțat că a făcut plângeri penale. Nimic mai fals. Toate acestea sunt și au fost realizate de el însuși prin concubinajul lui Firea, nașă de cununie a lui Negoiță.

Campania electorală, un sport

Șeful „propagandei“ lui Negoiță este fostul președinte al Clubului Dinamo, care a fost și redactor-șef la ziarul Ring. Antrenorul echipei, Mircea Rednic, a anunțat de fapt că acesta va părăsi Clubul Dinamo pentru că se va ocupa de o campanie electorală cu un an înainte de alegeri, că a primit deja o ofertă în acest sens. Este vorba despre Alexandru David (foto), care a fost imediat angajat la Primăria Sectorului 3.

El face campanie electorală primarului din poziția de angjat al primăriei, adică pe banii publicii. Pe banii noștri.

david

Cine este Alexandru David

Fost ziarist, Alexandru David a devenit președintele lui Dinamo în urmă cu 3 ani, ghidat de Ionuț Negoiță, finanțatorul echipei. El are 39 de ani, iar de mandatul lui se leagă una dintre cele mai negre perioade din istoria clubului: cu el la conducere, Dinamo a ajuns în play-out două sezoane la rând. David a condus ziarul Ring între 2008 și 2016, după care publicația s-a închis. Nu ar fi singurul „sfătuitor” ce a avut legături cu presa, deoarece și purtătorul de cuvânt al primăriei, Dorin Irimia, fost angajat la Adevărul și RING.