Ministrul Economiei, Virgil Popescu, infirmă informația conform căreia prețul energiei va crește de la 1 ianuarie. Într-o postare pe Facebook, ministrul răspunde afirmațiilor președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, care promova știrea falsă.

"Liderii PSD au început să fie răspândaci de fake news-uri! În loc să îşi vadă de concediul de bugetar de lux, aşa cum îi şade bine unui social democrat, preşedintele PSD Mehedinţi (care face parte şi din conducerea colectivă a PSD - aia “reformată” cică) minte că se majorează preţul facturilor la energie electrică. Şi cum anunţa el asta? Cu o ştire din ianuarie 2015! Când, apropo, domnule Aladin la guvernare era tot PSD, nu PNL! În orice caz, stimaţi români aşa cum am anunţat şi eu, dar şi ANRE, preţul la energie electrică nu va fi majorat de la 1 ianuarie 2020! P.S. Aladine nu te mai fă de ruşine!", a scris pe Facebook ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Postarea ministrului vine în replică la informațiile publicate tot pe rețeaua de socializare de președintele PSD al Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, care anunța că românii și companiile vor plăti facturi mai mari la energia electrică de la 1 ianuarie 2020 folosind o știre din 2015.

"Consumatorii casnici şi IMM-urile vor plăti facturi, în medie, cu 1,8% mai mari în acest an din cauza legii care exceptează de la plata certificatelor verzi marea industrie, potrivit studiului de impact aflat la dispoziţia ANRE. La acest procent se adaugă majorarea de 0,26% deja anunţată de ANRE la sfârşitul anului trecut, provenită din liberalizarea pieţe de energie electrică pentru casnici şi majorarea tarifelor de distribuţie, ceea ce duce ca majorarea tarifului la curent din acest an să se apropie de 2% în acest an.

Prima factură în care se va evidenţia distinct impactul legii care exceptează marea industrie de la plata certificatelor verzi este februarie, legea producând efecte de la 1 ianuarie", a scris Aladin Georgescu, distribuind o știre din urmă cu 5 ani.