Primãria Capitalei a demarat procedura de cumpãrare de locuinţe de serviciu pentru personalul angajat în unitãţile sanitare. Cele 500 de locuinţele ofertate vor fi atribuite medicilor, dar şi asistentelor, infirmierelor şi portarilor. Au fost aprobate şi locuinţe de serviciu pentru cei care domiciliazã în Ilfov.

Când este vorba de cheltuirea banilor publici pentru anumite interese, Municipalitate nu se târguieşte prea mult. Proiectul anunţat de Gabriela Firea privind cumpãrarea de locuinţe de serviciu pentru personalul angajat în unitãţile sanitare a demarat mai repede decât se obişnuieşte.

Prin Administraţia Spitalelor, se vor cumpãra 200 de garsoniere, 200 de apartamente cu 2 camere şi 100 de apartamente cu 3 camere.

Marii câştigãtori ai procedurii sunt antreprenorii cartierului Greenfield din Bãneasa, care au avut multe probleme juridice, atât privind drumul de acces, cât şi calitatea construcţiilor, care, spun specialiştii, sunt reale pericole pentru locatari.

Printre solicitanţi nu sunt doar medici, aşa cum s-a anunţat. Locuinţe de serviciu vor primi şi infirmierele şi portarii, care au locuinţe personale în localtitãţi din Ilfov. Totul pe bani publici.

Data limitã stabilitã pentru primirea ofertelor a fost 24.10.2018, ora 10:00, iar la 12:00 au fost deschise. Valoarea estimatã a achiziţiei este de 286.532.800 lei inclusiv TVA.