Promisiunile primăriței Capitalei s-au transformat în alte datorii. În primăvara acestui an a angajat un împrumut de 500 milioane lei pentru a plăti subvenția datorată pentru căldura furnizată în iarnă de către ELCEN prin RADET. Numai că toată vara a acumulat datorii de alte 200 milioane lei. Puținele lucrări care se fac sunt lente și proaste.

Alături de finul său de la RADET, în primăvară, Firea declara: “am început modernizarea rețelei de termoficare și vom folosi doar conductă modernă preizolată”. Altă minciună. La intersecția Pipera, Școala Herăstrău, Nicolae Caramfil s-au folosit sute de metri de conductă de oțel neizolată, pe care, cum se vede, a atins-o și rugina.
tevi_1
Firea, doar atât: după ce că se lucrează lent, se mai lucrează și prost. Determinând acumularea de noi datorii de către ELCEN, Gabriela Firea semnează falimentul definitiv al RADET, dar și al ELCEN.Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) nu are bani să plătească subvenţia către RADET, după ce în primăvară PMB a făcut un împrumut de aproape 500 milioane lei pentru a plăti subvenția datorată pentru căldura furnizată în iarnă de către ELCEN, prin intermediul RADET. După aprilie și pâna în august, PMB a reușit să facă iar datorii de peste 200 milioane lei. Creanţele curente neîncasate de ELCEN de la bugetul PMB au ajuns la 217,5 milioane lei, din care 110,3 milioane cu scadenţa de 90 de zile depăşită. Legea insolvenței spune că pentru orice sumă datorată, cu scadența de 90 de zile depășită, se pronunță falimentul. RADET are suspendată procedura falimentului, urmând ca în septembrie să se judece apelul. În condițiile date, falimentul definitiv este iminent. Sunt soluții complexe pentru viabilizarea sistemului centralizat de termoficare. Le-am oferit și eu și alții. Cine să le înțeleagă? Cine să le aplice? Cine? V-ați făcut socoteala cât ne-a costat incompetența Gabrielei Firea? Și nu și-a terminat mandatul”, avertizează liberalul Gabriel Dumitrașcu, fost președinte al Consiliului de Administrație al RADET.