Interceptãrile serviciilor au gãsit-o pe Gabriela Firea cu lenjeria în vine. Procesomanã cum o ştim ar fi dat-o imediat în judecatã pe Carmen Dan dacã interceptãrile nu ar fi fost legale, dacã nu ar fi fost prevenitã sau dacã nu l-ar fi fãcut terci pe Liviu Dragnea în discuţiile purtate pe diferitele metode de comunicare. De fapt tocmai nivelul greţos al discuţiilor l-au enervat pe Dragnea.

Este de notorietate faptul cã primãriţa Capitalei este exponentul interlopilor din Voluntari. Gabi Oprea, Onţanu, Nicu Ghearã, Gigi Becali şi chiar soţul sãu Florentin Costel Pandele sunt doar câteva nume cunoscute de toatã lumea. Ea lucreazã şi executã comenzi ale unor interese de grup de persoane care vor sã punã mâna pe Bucureşti-Ilfov. Opinia publicã s-a întrebat adesea de ce procurorii nu s-au apropiat de Pandele şi de toţi cei menţionaţi. Rãspunsul vine de la sine. Ei sunt oamenii Sistemului. Interlopii sunt Sistemul. Dacã Firea ar şti cã Dragnea nu va face puşcãrie, niciodatã nu ar fi fost “bãrbatã”. Explicaţia este simplã: viitorul politic al lui Firea ar fi fost compromis definitiv dacã Liviu Dragnea nu va fi acuzat. Nu trebuie sã cãdem în capcana populistã de genul “pentru oameni”, “pentru bucureşteni”. Nici lui Dragnea, nici lui Firea nu le pasã de oameni sau de bucureşteni, ci doar de viitorul lor politic şi de afaceri. “Rãzboiul blondelor” este doar pentru presa de can-can, pentru restul este o piesã proastã. Osanalele aduse lui Tãriceanu, ca potenţial candidat la Preşedinţie, şi acţiunile ei la Primãria Capitalei aratã clar cã Dragnea nu va mai zãbovi mult timp în spaţiul public, iar Firea urmãreşte sã punã mâna pe partid. Asta este comanda primitã şi execuţia primãriţei. Firea ştie cã mai mult de atât nu poate obţine. Fanii lui Dragnea viseazã însã la schimbarea politicã a lui Firea de la conducerea PSD Bucureşti şi Ilfov. În locul ei ar urma Carmen Dan sau Viorica Dãncilã, în situaţia în care Dragnea este achitat. Sinuciderea politicã a PSD, cel puţin în Bucureşti, este asiguratã în acest caz.

Cât despre eliminarea lui Firea de la Primãria Captalei, acest lucru nu este posibil decât în douã situaţii: sã demisioneze sau sã o reţinã DNA. În actuala conjuncturã niciuna din aceste variante nu este posibilã, mai ales cã speranţa în DNA a devenit iluzorie.