Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat marți reținerea unui om de afaceri care i-ar fi promis unui director dintr-o companie de stat 200 000 de euro pentru aprobarea cumpărarea unui teren de la o firmă privată.

Potrivit unor surse judiciare, compania ar fi Romgaz, iar directorul este chiar denunțătorul. Omul de afaceri ar fi fost prins în flagrant cu o parte din bani.

Conform DNA, în perioada 28 aprilie - 11 mai, inculpatul ar fi promis că îi va oferi suma de 200.000 euro unei persoane cu funcţie de conducere într-o companie naţională (martor) pentru ca aceasta, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania naţională respectivă în calitate de cumpărător şi o firmă privată în calitate de vânzător, fiind apoi autentificat la notariat.

Obiectul contractului era achiziţionarea, de către compania naţională, a unei suprafeţe de teren.

La data de 11 mai, inculpatul i-a dat martorului, în numerar, un avans de 50.000 euro din suma promisă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, precizează DNA.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.