Senatorul liberal Florin Cîțu îi amenință pe bugetari că-și vor pierde facilitățile obținute prin sindicate de la PSD. El spune că majoritatea bugetarilor „sunt praf la locul de muncă”. El enumeră măsurile pe care le vor lua liberalii după preluarea puterii.

Vicepreședintele PNL Florin Cîțu afirmă răspicat că majoritatea bugetarilor „sunt praf la locul de muncă”, iar dacă liberalii ajung la guvernare ar trebui să se introducă măsuri privind eliminarea voucherelor de vacanță, sporurilor și a pensiilor speciale. El a spus că guvernarea liberală va face „curățenie” și a indicat „primăvara” drept momentul schimbărilor.

Într-o postare pe Facebook, senatorul se declară împotriva discriminărilor din societate, unde cei care produc nu au facilitățile celor care lucrează la stat.

„Vine momentul adevărului! În medie, salariile nete ale bugetarilor sunt duble față de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparația nu este corectă. Nu surprinde toate informațiile. Bugetarii primesc tichete de vacanță, tot felul de sporuri, zile libere și, cel mai important, siguranța că indiferent de cât prost își fac meseria nu pot să fie concediați. Tot ce primesc în plus bugetarii este susținut de taxe plătite de privați. Este clar că bugetarii sunt privilegiații societății. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaștem TOȚI acest lucru. Restul românilor, din țară și din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!! Sunt două soluții pentru a elimina acestă discriminare promovată și susținută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-și păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluție optimă. Taxele distorsionează comportamentul și am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcționa doar în cazul pensiilor speciale și al veniturilor din prezența în diferite consilii de administrație, adică taxarea sinecurilor. Rămâne această soluție. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanță, tot felul de sporuri, pensii speciale și mai ales trebuie să accepte să fie concediați atunci când nu-și fac treaba. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Ca și cum cel care ajunge acolo a câștigat la loterie și este aranjat pe viață. Este inadmisibil să dai șpagă să lucrezi în sectorul public când economia privată importă forță de muncă din exterior! Acest sistem bolnav și falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!

CNSP încă nu a publicat estimările de vară deși avem o rectificare bugetară. Trebuiau publicate în iulie. Sigur și-au încasat salariile. Le-au încasat și atunci când NU au facut studiu de impact pentru legea salarizării, legea pensiilor, OUG 114 etc.

Curtea de Conturi nu a investigat exectuția bugetară de anul trecut, nici pe cea de acum doi ani și nu dă semne că vrea să investigheze această rectificare bugetară. Dar salariile le primesc. La fel și pensiile speciale.

ANAF… trebuie restructurat din temelii. Zilnic primesc de la cetățeni exemple de abuzuri ale funcționarilor ANAF. Abuzuri pentru care aceștia nu plătesc niciodată.

CNSP, ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, CNAS etc., instituții care ar fi trebuit să-i protejeze pe români de ABUZURILE infractorilor de la PSD+ALDE, nu-și fac treaba. Dar primesc salarii, sinecuri și pensii speciale.

AJUNGE!

Vine curățenia de primăvară”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Reacția PSD

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, a reacţionat la afirmaţiile liderului senatorilor PNL, Florin Cîţu.

„Păi, zic să îi votați masiv! Că vă promit doar de-ale „bune”… Ce o să-l mai plângeți pe Băsescu! Da! Pe Băsescu! Aștia sunt mai răi și mai fomiști ca el… Guvernul PSD o să vi se pară fantastic și de neînchipuit!”, a scris Olguţa Vasilescu pe Facebook.