Senatorul liberal Florin Cîțu critică rectificarea bugetară realizată de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, care “dă un cap în gura economiei românești!”. Senatorul susține că PSD continuă șirul infracțiunilor “totul în favoarea rușilor”.

”Teodorovici (cel cu banca de la Moscova) astăzi președinte executiv al PSD aruncă România haos. Foamea de bani naște monștri. Continuă șirul infracțiunilor început cu OUG 114, pentru care va răspunde într-o zi. (totul în favoarea rușilor). “Profesionalistul” Orlando prezintă o ordonanță, care iar este cerută, după mintea lui bolnavă, de toți românii (exact ca la OUG 114). Ce tupeu pe omul rușilor! Bineînțeles, “uită” să ne spună ce se întâmplă cu DATORIILE statului către companii și persoane fizice. Comisia Europeană a arătat cum a mălsuit execuția bugetară să iasă deficitul la 3.02% din PIB atunci când nu a restituit luni de zile banii din TVA.

De aceea Orlando nu ne spune nimic în acestă ordonanță despre restituirea sumelor din TVA către persoane juridice, despre sumele pe care statul trebuie să le plătească în urma deciziilor judecătorești, sau de ce nu renurnează sau celor rezultate din arbitrajele internaționale (vezi cazul Micula) etc.

Să fie mai clar. Daca ești un cetățean onest și ai de recuperat bani de la ANAF, nu primești bani. Primești o hârtie care te anunță că îți vor compensa suma. Cand, cum, în ce împrejurări, dacă o să fie toată suma etc, doar ei știu. Îndrăznește să crezi în hoții ăștia.

DAR dacă tu ai ceva de plătit, îți iau banii din cont AUTOMAT. Ăsta este statul PSD+ALDE.

Știți de ce nu zice nimic? Pentru că toată viața a lucrat la stat și este doar un comunist. Dar, mai ales, pentru că el așa a învățat de la înaintașii lui, comuniștii, că statul este angajator iubit și trebuie apărat.

Deocamdată mă opresc aici. Dar peste câteva zile vin cu probe și demonstrez că această ordonanță este neconstituțională. Nu mai are sens să vă spun că încalcă legislația în vigoare. Nu luăm prizonieri pentru că nu respectați legea! Putin vrea acțiune în România.
Orlando, poți să începi reforma cu secretarii tăi de stat care primesc sute de mii de euro din sinecuri.

Top of Form

Au măsluit cât au putut execuția bugetară și au pubicat-o cu 6 zile întârziere. După 6 luni. Deficit la pensii = 1.37 miliarde lei. Bani care sunt împrumutați + dobândă.

Așa se plătesc pensiile. Fără aceste împrumuturi cu cea mai mare dobândă din Uniunea Europeană, pensiile NU SE PLĂTESC.”, spune senatorul Florin Cîțu. El promite alte detalii despre falimentul guvernării PSD-ALDE zilele următoare.