Gabriela Firea a declarat joi seară, în studioul "Sinteza zilei" că PNL şi USR se pregătesc de fraudarea alegerilor și că partidele și-au învăţat membrii din secţii să-i anuleze voturile.

"Am citit şi eu şi am primit indicii că se poate interveni în sensul fraudării alegerilor. Nu cred că instituțiile statului vor face acest lucru, dar, din câte aud şi cred că aud destul de bine, PNL şi USR au încercat să îşi înveţe membrii din secţiile de votare să anuleze voturile mele, spre exemplu, şi ale celorlalţi candidaţi din partea noastră.

Am primit informaţii că la câteva dintre şedinţe li s-a arătat modalitate prin care, purtând mănuşi şi lipind pe un simplu deget o mică stampilă din cauciuc, poţi să murdărești buletinul de vot de asemenea manieră încât să pretinzi că trebuie să fie anulat.

Această informaţie am primit-o şi sper ca instituţiile statului să verifice până la capăt şi să constate dacă există astfel de încercări de forţare de anulare a voturilor pentru mine şi pentru ceilalţi candidaţi social-democraţi, primari în funcţie în principal", a spus Gabriela Firea, la Sinteza zilei.

În plus, Gabriela Firea Gabriela Firea a afirmat că are informaţii potrivit cărora şefi din Poşta Română îşi presează subordonaţii să voteze candidaţii PNL, fie prin ameninţări, fie prin promisiuni de majorări salariale.