Ca de obicei, primărița Capitalei a intrat în direct, la România TV, în cadrul unei emisiuni al cărei invitat era Traian Băsescu. Fireaa vrut să fie acidă dându-i o replică lui Traian Băsescu, aflat în studio, dar a reușit să se comporte ca o țață din orice piață. Fostul președinte a afirmat că primărița a făcut praf bugetul Capitalei de un milliard de euro, fapt cât se poate de adevărat. Semnalul dat de Băsescu este clar. Consilierii generali ai PMP nu vor mai vota proiectele lui Firea.

Firea și-a început pledoatria făcându-l mincinos și bătrân pe Traian Băsescu. Dialogul a degenerat, baroneasa de București-Ilfov arătându-și mahalagismele de care este în stare. Redăm în continuare dialogul celor doi.

Gabriela Firea: Nu este prima dată când domnul Băsescu minte. Şi îmi pare rău că a fost şi primar general şi preşedintele ţării şi nu ar trebui să mintă. Bugetul Primăriei Capitalei nu a fost niciodată cum spune domnia sa în studio, de un miliard de euro. Şi anul trecut şi acum doi ani, execuţia noastră bugetară a fost de maximul 700 de milioane de euro din care mai mult de jumătate sunt bani care merg către subvenţii la transport şi termie. A veni, după ce ai fost primar general, să spui că bugetul Capitalei e de peste un miliard de euro şi sunt bani prost folosiţi e o mare minciună şi eu nu mai pot să accept să mă uit cum domnul Băsescu ne dă lecţii. Să dea lecţii cui mai crede, a declarat Gabriela Firea la începutul intervenţiei telefonice. Nu trebuie să ieşim la televizor şi să minţim.

Traian Băsescu: Minciună fără ruşine a doamnei Firea: spune că nu are bani în condiţiile în care a cheltuit circa 200 de milioane de euro ca să înfiinţeze 21 de companii municipale care au fost constatate de instanţă a fi ilegal înfiinţate. Pentru clientela politică a băgat 200 de milioane în aceste firme.

Gabriela Firea: Domnule Băsescu, sunteţi un mincinos de cea mai joasă speţă. Nu ştiu de unde aţi scos această sumă.

Traian Băsescu: Doamna Firea, minţiţi fără ruşine.

(...)

Gabriela Firea: Dacă vreţi, ne vedem la judecată să demonstraţi ceea ce aţi spus, că s-au dat aceşti bani. Spuneţi numai minciuni. Ar trebui să vă fie jenă.

Traian Băsescu: Doamna Firea, vreţi dumneavoastră care nu minţiţi să arătaţi bucureştenilor cum aţi făcut praf bugetul Capitalei cu cele 21 de firme cu care aţi cheltuit circa 200 de milioane de euro?

(...)

Gabriela Firea: Sunteți un mincinos și cred că veți ieși din politică ca un mincinos.

Traian Băsescu: Sunteți obligată să veniți cu documente care arată cheltuielile pe care le-ați făcut. Vedeți hotărârile judecătorești și pe urmă mă căutați. Dar de ce nu plătiți. Credeți că asta e replică? Mințind. Eu nu vă spun de cea mai joasă speță. Dar dvs. vă puteți permite? Arătați bucureștenilor pe ce ați cheltuit banii. Ați risipit banii pe afacerile dvs. și cele din Ilfov.

Gabriela Firea: Sunteți în afara subiectului. Încă o dată să vă fie rușine.

Traian Băsescu: Lăsați-o cu rușinea, că dacă v-ar fi cât de cât rușine ați arăta pe ce ați cheltuit banii Capitalei.

Gabriela Firea: Sunteți primarul zero. Un mincinos atât ați fost și vădă că și acum la bătrânețe arătați că ați rămas tot un mincinos. Nu ați făcut nimic la Primăria Capitalei, nu ați făcut nimic ca președinte

Băsescu: Suneți primarul 3 de zero al Capitalei. Zero primar.

Gabriela Firea: Un mincinos și așa ați rămas și la bătrânețe

Taian Băsescu: Poate vă dovedesc că nu-s bătrân. De unde până unde mă scoateți bătrân?

Traian Băsescu: Nu vreau ca un demagog rușinos să spună pe ce ați cheltuit bugetele. Replica se dă cu inteligență, nu cu minciuni.

Gabriela Firea: Primarul general Băsescu zero. A trebuit să vină Videanu, Oprescu să facă ceva.

Traian Băsescu: Dvs nici câini nu fugăriți. Nu am nimic cu dvs, am cu minciunile pe care le spuneți. Dezinformați continuu.

Traian Băsescu: Vă deranjează savanții?

Gabriela Firea: Poate sunteți un savant de bodegă, nu de bibliotecă. Din păcate, ieșiti din politică foarte urât.

Traian Băsescu: Dar cine v-a spus că ies.

Firea: Nu mi-e frică de gura dvs. spurcată.