Simona Halep a învins-o fără drept de apel pe Anett Kontaveit, în sferturile de finală de la Australian Open. Scorul a fost de 6-1, 6-1 și i-a adus o calificare în semifinalele turneului de la Melbourne.

Românca a avut un meci extrem de bun şi a reușit o serie de 11 ghemuri consecutive.

"Perfecţiunea nu există, dar sunt foarte mulţumită de felul în care am jucat, m-am simţit foarte bine pe teren, m-am mişcat bine, am simţit foarte, foarte bine mingea, a fost un meci foarte bun. Mă simt mai energică (faţă de acum doi ani), mai încrezătoare, îmi simt jocul. Va fi un meci foarte dificil, dar sunt semifinale, trebuie să fie astfel. Sunt “all in”, sunt încrezătoare. Cred că va fi la fel cu oricare aş juca, Garbine sau Anastasia Pavlyuchenkova. Ambele lovesc tare, le place să servească puternic. Ar fi aproape aceeaşi tactică, dar principalul este să mă concentrez pe mine însămi. Voi fi pregătită", a spus Simona Halep, la conferinţa de presă de după meci.

În semifinalele Australian Open 2020 Halep o va întâlni pe Garbine Muguruza, din Spania. Aceasta ocupă locul 32 WTA şi a învins-o pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA) în două seturi, 7-5, 6-3, într-o oră și 35 de minute.

Muguruza este o jucătoare spaniolă născută în Venezuela, în vârstă de 26 de ani, câştigătoare la Roland Garros în 2016 şi la Wimbledon în 2017. Niciodată nu a ajuns, până acum, în semifinale la Melbourne. Ea are șapte titluri la simplu și a fost pentru scurt timp și lider WTA, în 2017.

Simona Halep şi Garbine Muguruza s-au întâlnit de cinci ori până acum. Spaniola conduce cu 3-2, toate victoriile acesteia fiind pe hard, în timp ce succesele româncei sunt pe zgură.

Cele două se vor întâlni pentru a şasea oară joi, în semifinalele turneului de la Melbourne.