Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a realizat o analizã plasticã privind “mânãria” de la RADET, pusã la cale de Gabriela Firea şi administratorul judiciar Gheorghe Piperea. Starea de fapt a regiei de termoficare este jalnicã.

Ciprian Ciucu îşi intituleazã analiza “Lecție de economie pentru Primãria Municipiului Bucureşti, nivelul pentru tâmpiței (for dummies)”. Iatã demostraţia:

Gigel are o firmă. Firma lui Gigel acumulează datorii multe (nu a mai investit, tehnologia e veche) și nu le mai poate plăti. Firma lui Gigel intră în insolvență, pe mâna admnistratorului special, pus să găsească soluții. Pentru că soluțiile nu apar, Gigel mai face o firmă. Cu firma asta nouă, Gigel cumpărã creanța (dreptul asupra datoriei) pentru ca prima firmă a lui Gigel să nu mai fie executată silit pentru datoria inițială.

Atenție, Gigel nu devine proprietarul firmei la care firma lui are datorii, ci doar devine dominant în consiliul creditorilor. Asta e soluția administratorului... jenant. Să obțină o amânare.

► Acum, tineți-vă bine: Gigel dă 270 milioane de euro (o sumă la care te ia amețeala, echivantă a 1.100 de autobze noi!) pentru a fi important la masa acelora care au împrumutat firma lui Gigel.

Acum înlocuți pe “Gigel” cu PMB, condusă de geniul Gabi Firea și ajutată de celălat geniu, administratorul judicar, care ia 50.000 euro pe lună ca să nu facă nimic și care să vină cu astfel de soluții idioate. Pe banii noștri.

Legendă:
- În rolul lo Gigel, Gabiela Firea (și noi că plătim);
- Firma veche, RADET;
- Firma nouă, CM Energetica SA;
- Firma la care are datorii, ELCEN;
- Admistratorul Judiciar, Gheorge Piperea.

Starea RADET
Conducerea RADET, adicã administratorul judiciar (Piperea) și administratorul special (finu’ primãriţei), mint ca o gazetã ruseascã într-un comunicat despre cât de bine o duce regia de cand conduc ei”, afirmã Cãtãlin Deaconescu, consilier general PNL.
În comunicatul transmis de Primãria Capitalei se spune cã “eforturile susținute și măsurile implementate au condus la reducerea semnificativă a pierderilor- de la 109 milioane lei, înregistrate la data de 30 iunie 2017 (primul semestru al anului 2017), la doar 0,3 milioane de lei la 30 iunie 2018 astfel că aproape a fost atins echilibrul financiar”.

În acest context este inexplicabil punctul 82 de pe Ordinea de zi, prin care primãriţa cere votul aleşilor locali pentru 80,3 milioane lei de la buget pentru ”compensarea pierderilor”.
Adevãratul bilanţ al RADET între 30 iunie 2016 și 30 iunie 2017, aratã cã:
Datoriile au crescut de la 3,921 miliarde lei la 4,163 miliarde lei – 6,17%;

Datoriile comerciale au crescut de la 3,682 miliarde lei la 3,881 miliarde lei- 5,40%;
Datoriile către propriul personal au crescut de 4,922 milioane lei la 17,027 milioane lei (245,94%);
Datoriile către bugetul statului și fonduri de asigurare au crescut de la 195,102 milioane lei la 240, 576 milioane lei (23,31%).
Toate astea în condițiile în care, începând cu octombrie 2016, ELCEN nu a mai încasat penalități la plățile restante, prețul gigacaloriei a crescut cu 10 %, iar subventia PMB cu 25%.