Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului (IICC) anunță că s-a autosesizat și a declanșat o anchetă vizându-l pe Teodor Meleșcanu, pentru faptul că în decembrie 1989 acesta ar fi indus în eroare reprezentanții diplomatici cu privire la evenimentele de la Timișoara.

Se pare că actualul președinte al Senatului ar fi prezentat informațiile referitoare la reacția autorităților comuniste ca "zvonuri colportate în scopuri dușmănoase" și "știri de presă neconfirmate".

„Analizând faptele cu posibile consecințe penale săvârșite de domnul Meleșcanu Teodor Viorel, IICCMER a declanșat procedura de investigație specifică”, potrivit sursei citate.

În cauză vor fi verificate documente de arhivă și vor fi identificaţi martori, urmând a fi administrate probe și derulate alte activități specifice activității de investigații a Institutului.

„În cazul în care vor fi identificate indicii concrete privind săvârșirea unor fapte de natură penală, IICCMER poate notifica organele competente, urmând să transmită Ministerului Public toate datele și probele rezultate în urma cercetărilor”, arată Institutul.