Potrivit Digisport, noul selecționar al României urmează să fie Mirel Rădoi, actual antrenor al echipei de tineret. Decizia oficială va fi anunțată marți, 26 noiembrie, după ȋntrunirea Comitetului Executiv al FRF.

Sursele spun că pe lista federaţiei au fost mai mulţi tehnicieni, printre care Dan Petrescu, Hagi, Mircea Lucescu sau Marius Şumudică. Motivele principale pentru care Mirel Rădoi ar fi favorit sunt rezultatele foarte bune ȋnregistrate cu naționala U21 și faptul că, ȋn ultimii ani, a fost conectat la evoluția echipei de seniori, neavând nevoie de o perioadă lungă de acomodare.

După demisia din 18 noiembrie a lui Cosmin Contra, ȋn urma ȋnfrângerii rușinoase cu Spania (0-5), naționala de fotbal a rămas fără selecționer.

“Am spus că atunci când nu îmi voi îndeplini obiectivul voi pleca. Sper ca această calificare să fie incă posibilă iar jucătorii în ceasul al 12-lea să inteleagă că la un nivel așa de înalt trebuie să jucăm altceva. Vreau să cer iertare suporterilor că nu am putut să fac mai mult la echipa natională”, mărturisea Cosmin Contra la Madrid, săptămâna trecută.

El preluase echipa națională în septembrie 2017, iar contractul său expira oricum odată cu încheierea preliminariilor din Liga Națiunilor.