Ȋntrebată ce notă și-ar da pentru activitatea de ministru, din calitatea de profesoară, Monica Anisie a afirmat că „întreaga societate trebuie să se concentreze asupra responsabilității”.

„În toată această perioadă, cred că nimeni nu a mai trecut prin ce s-a întâmplat. Am făcut cu toții eforturi susținute - autorități publice școlare, inspectorate școlare, profesori, directori - le mulțumesc tuturor pentru ce au făcut în această perioadă. Cred că, acum, întreaga societate să se concentreze asupra responsabilității și asumării publice”, a declarat ministrul Educației.

Monica Anisie le-a transmis elevilor, luni dimineață, să respecte regulile pentru protecția lor, iar profesorilor le-a mulțumit pentru implicarea din această vară.

„Ne concentrăm pe învățare, educația trebuie să continuie în orice situație. Fiți responsabili, prudenți, dar fiți și implicați. Mergem cu toții la școală. E important să mergem cu toții la școală și să fim alături de profesorii noștri. Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor! Noi, profesorii, suntem alături de voi!”, a spus Anisie, la începerea noului an școlar, afectat de pandemia de coronavirus.

„Colegilor mei le urez să aibă un an școlar cu împliniri, cu implicare și le mulțumesc tuturor pentru tot ce au făcut în această vară. Au muncit și în timpul examenelor naționale, dar au făcut și eforturi supraomenești atunci când au fost suspendate cursurile”, a adăugat ea.

Ministrul a mai spus că „trebuie să ne perfecționăm, dar eu spun că, începând cu acest an școlar, lucrurile vor arăta cu totul altfel decât au fost în perioada suspendării cursurilor în starea de urgență”.