“Dreapta unită” din București a lăsat PMP-ul lui Tomac pe dinafară, iar acum, candidatul PNL și USR-PLUS, Nicușor Dan, spune că speră că formațiunea nu va avea candidat pentu Primăria Capitalei.

„Am un mare respect pentru oamenii care votează PMP în București și sper ca ei să înțeleagă și sondajele spun că imperativul acestor zile este să scăpăm de administrația PSD și Firea. Sper ca PMP să nu aibă un candidat care să rupă din voturile dreptei. În condițiile în care negocierile nu s-au concretizat în privința lor, e absolut legitim să vrea să aibă liste pentru consilieri. Sper ca publicul de dreapta să dea votul util”, a declarat marți Nicușor Dan.

Cel mai vehiculat nume din partea PMP pentru cursa de la București este cel al fostului președinte Traian Băsescu. O decizie însă ar urma să fie luată miercuri când se reunește conducerea partidului.

Potrivit sondajelor, Băsescu ar strânge până la 15% din voturile bucureștenillor. Nicușor Dan a realizat că aceste voturi ar putea veni chiar de la electoratul său și ȋncearcă, prin mesaje precum cele de mai sus, să ȋndulcească alegătorii de dreapta și să repare greșelile făcuute de Orban și Barna la negocieri.