Parlamentul European a votat noua Comisie, condusă de Ursula von der Leyen, cu 461 de voturi pentru. Comisia 2019-2024 își va începe mandatul la 1 decembrie.

„În următorii cinci ani, Uniunea noastră se va angaja într-un proces de transformare care va afecta fiecare parte a societății, a economiei. Și vom face asta pentru că asta trebuie să facem, nu pentru că va fi ușor de făcut. Onorabili deputați, trăim într-o lume agitată, cu prea multe mari puteri care vorbesc doar limba confruntării și a unilateralismului. În același timp, este o lume în care milioane de oameni ies în stradă, pentru a protesta față de corupție sau pentru a cere o schimbare democratică. Lumea are nevoie de Uniunea Europeană, mai mult decât oricând. De asemenea, împărtășim același destin cu partenerii noștri transatlantici. Da, avem probleme, nu există nicio urmă de îndoială. Dar legăturile dintre noi au trecut testul timpului. Mesajul meu este simplu: să trecem la treabă!”, este mesajul transmis de noua șefă a CE.

Propunerea validată a României pentru funcția de comisar european este europarlamentarul PNL Adina Vălean. Înainte de această propunere, în timpul Guvernului Dăncilă, au mai existat două propuneri de comisar european – Rovana Plumb și Dan Nica, ambele respinse.


Sursa foto: Contul de Twitter al Comisiei Europene