La alegerile locale din 2016, doar 1 din 3 bucureșteni a mers la vot, iar specialiștii afirmă că, la scrutinul de duminică, 27 septembrie, sunt șanse să se repete același scenariu. Ȋn acest context, candidatul independent Octavian Bădescu face un apel către alegători să nu ignore importanța acestor alegeri.

Bădescu transmite o scrisoare deschisă locuitorilor Capitalei.

“Stimați bucureșteni,

Știu că sunteți, la fel ca și mine, dezamăgiți de ceea ce se ȋntâmplă ȋn orașul nostru, de ani buni.

Știu că de-a lungul vremii ați auzit multe promisiuni ȋn campaniile electorale și că, apoi, niciuna dintre ele nu a devenit realitate. Ba mai mult, cei care v-au promis o Capitală modernă și frumoasă v-au ignorat.

Știu că sunteți dezamăgiți și de oferta electorală de anul acesta și aici mă refer la cei trei candidați promovați asiduu pe toate trusturile importante de presă. Pare că nu aveți ce alege, că toți sunt la fel, dar nu e așa.

Știu că sunteți speriați de pandemie, din cauza știrilor negative cu care media ne bombardează de jumătate de an, dar și din cauza incapacității autorităților locale și centrale de a gestiona situația cu care ne confruntăm.

Dar mai știu și că, dacă rămâneți acasă, nu se va schimba nimic. Proiectele pe care majoritatea candidaților le flutură acum, vor rămâne la fel…ȋn stadiu de proiect, și după ce vor câștiga Primăria. Grupurile de interese, firmele de casă vor continua să căpușeze bugetul public. Adică banii noștri. Oamenii care fac parte din rețelele de partid vor rămâne ȋn funcții bine plătite, tot din banii noștri.

Duminică, 27 septembrie, timp de 14 ore, dumneavoastră aveți puterea de a schimba toate acestea, dacă mergeți la vot! Aveți puterea de a da peste cap toate sondajele manipulatoare care ȋi dau câștigători siguri pe unul sau pe altul. Capacitatea lor de a mobiliza oamenii este infimă, sunt sub 200.000 de persoane care ȋi susțin, iar Bucureștiul are 1,8 milioane de locuitori.

Această majoritate care vrea altceva, care s-a săturat de politicieni corupți și incompetenți, are acum o alternativă viabilă. Se numește Octavian Bădescu și este un om liber, fără datorii la partide sau la finanțatori, un manager și un antreprenor care a făcut performanță ȋn mediul privat și va face și ȋn administrarea Capitalei, singura garanție a faptului că nu vi se va mai ȋngrădi libertatea fără voia voastră. Ne vedem la vot, pe 27 septembrie!”, este mesajul transmis de Octavian Bădescu bucureștenilor.