Războiul iresponsabil dintre Dragnea și Firea scoate la iveală rețelele de putere din cadrul PSD București, filială care a obținunt performanța istorică de a avea toate cele cel 7 primării ale Bucureștiului. Au avut ocazia unică de a-și coordona și planifica împreună politicile de dezvoltare ale orașului dar s-au gripat atunci când interesele pentru ciolan și asipirațiile de mărire au intrat în conflict”, opnineazã consilierul general liberal Ciprin Ciucu. El face o analizã profundã şi atentã a administraţiei locale bucureştene bine ancoratã în politicã.

PSD Bucuresti este o încropealã de oportuniști și incompetenți, îmbătați de putere. Niște nimeni-în-drum ajunși primari, pe baza relațiilor personale și susținuți de diferite clanuri.

Inițial Gabriela Firea a jucat politic bine: a trimis acasă fosta garnitură de consilieri generali, formându-și o listă complet nouă la Consiliul General de oameni din clanul lor din Voluntari, din prieteni apropiați și în general persoane dependente de ea și soțul ei politician.

Dar legislația electorală i-a pus probleme: consilierii locali sunt dependenți de sprijinul partidului, ca să fie consilieri municipali, trebuie să candideze pe listele organizației PSD București. Teoretic, ca să fie primar, Firea ar trebui să fie și ea membră a PSD București. Dar Firea a fost ani buni președintă la PSD Ilfov și interimar la PSD București. Eu nu știu cum a fost posibil așa ceva, dar, în fine, sunt pesediști...

Oamenii lui Dragnea din PSD București au trecut la atac în CGMB, începând cu Bădulescu, dar nu văd de ce s-ar opri aici pentru fiecare pesedist este membru la o organizație în București. Firea, mai inpetă politic prin comparație cu păpușarul Dragnea, și-a pierdut influența în PSD București și și-a antagonizat organizația. Acum taberele sunt împărțite așa:
Oamenii lui Dragnea
- Gabriel Mutu, președinte interimar al PSD București, primar la Sectorul 6;
- Daniel Florea, presedinte PSD Sector 5 și primar la S5;
- Daniel Băluță, presedinte PSD Sector 4 și primar la S4;
- Daniel Tudorache, presedinte PSD Sector 1 și primar la S1; (acum realizez câți Danieli sunt... în Fine, Tudorache este complet incompetent, e varză);
- Mihai Mugur Toader, primarul Sectorului 2 pentru că nu știu nimic despre el și nici nu contează: omul este o umbră palidă, ajuns primar printr-o conjunctură.

Oamenii lui Firea
- Robert Negoiță, preşedinte PSD Sector 3 și primar la S3 – rudă cu clanul din Voluntari;
- Viceprimarul Bădulescu și cea mai mare parte din CGMB.

Ce vreau să spun cu toată polologhia asta... Iresponsabilii aceștia, cu toții, îmbătați de putere, oameni mici, caractere mininscule, au ratat o șansă politică enormă de a dezvolta coordonat Bucureștiul. Între timp Firea și-a înghițit ideea că va face ea nu știu ce reformă administrativă. Fără Parlament și PSD nu va face nimic. Firea, mai inpetă politic prin comparație cu păpușarul Dragnea, și-a pierdut influența în PSD București și și-a antagonizat organizația. Este și vina ei, nu doar a lui Dragnea pentru situația în care se află azi Bucureștiului. A dat atacul la Dragnea și nu i-a mers. Ghinion. Dacă își vedea de Primărie și nu se visa preşedinte, avea șansa, dacă dorea, să facă ceva.

Acum a rămas cu văicărelile și aruncarea responsabilității. Acesta va fi noua placă: nu va ma anunța că va face, va spune că nu a fost lăsată.

Nu o să iau partea niciunuia, pentru mine sunt toți o apă și un pământ. Din punctul meu de vedere Dragnea este mult mai nociv decât Firea pentru că este mult mai competent politic și astfel potențialul lui de a face rău este mult mai mare.

Mandatul lui Firea de până acum a fost un mega eşec nu din cauza lui Dragnea, ci din cauza politizãrii excesive şi a propriei incompetenţe. Acum, deși mai are un an jumătate putem spune cu mâna pe inimă: performanța electorală a PSD București este direct proporțională cu eșecul guvernării Bucureştiului în acești ani”, comenteazã Ciprian Ciucu.