Fostul preşedinte de şedinţã al Consiliului General, Orlando Culea, emite atribute dure dupã la adresa primãriţei dupã interviul dat de Gabriela Firea la România TV, sâmbătă seara. PSD-istul este primul ales local din coaliţie care a criticat-o pe Firea dupã ce a refuzat sã mai semneze proiecte dubioase. Culea afirmã cã Firea este în prag de paranoia şi simte “pericolul celor fãcute”.

Orlando Culea este omul prin mâna cãruia au trecut toate documentele emise de Consiliul General timp de doi ani. Deşi preşedinţii de şedinţã se aleg din 3 în 3 luni, Firea a preferat ca el sã rãmânã la “butoane” timp de 2 ani. Într-o postare pe pagina sa de socializare, Culea spune cã am putut vedea o atitudine de șantaj emoțional” în atitudinea lui Firea. El susţine cã mai mulţi consilieri generali din PSD-ALDE sunt nemulţumiţi de felul în care administreaã oraşul primãriţa, dar cã le este teamã sã ia atitudine şi sã se opunã proiectelor aberante. “Resemnare perversã, atitudine de persoanã nedoritã și de victimizare. Cere compasiune, vrea sa inducă faptul că ea este imaculatã și este supusã unei conspirații naționale. Se teme de lichidare fizicã, e în prag de paranoia. Seamănă cu Elena Ceaușescu. Mania persecuției de manual. Simte pericolul celor făcute cu sfidarea legii și moralei și atacã plângând cã este supusã unor activități de control ale instituțiilor statului. Se plânge cã Dragnea vrea sã candideze și are visuri politice de prezidențiale și cã nu încape nimeni de el. E limpede cã ãsta e scopul ei final. E disperatã cã situația Prefectei poate fi periclitatã deoarece o foloseşte ca scut în ceea ce privește controlul asupra legalității hotărârilor de consiliu și asupra dispozițiilor de primar. A trimis-o la Prefectura Capitalei ca scut, atât din punct de vedere economic, cât și politic, pentru cã nu-și poate închipui cineva cã va da ordin de încetare a vreunui mandat de consilier general dacă acesta este loial Gabrielei Firea. Mai mult decât atât, e folositã ca instrument împotriva primarilor de sector și a consiliilor locale ale sectoarelor. Deci... Trebuie schimbatã. Disperarea cu care Firea atacã în privința ei și cu care o apărã e grăitoare. Știe ca acolo e slabã ața și dacă Cliseru vorbește sau cedează, tot castelul făcut din cărți de joc la primăriile din Voluntari și București cu primari și cu tot aparatul de sifonat bani se va prăbuși.

Umblã cu șantaj emoțional la primarii de sectoare, îi atacã la sentiment”, comenteazã Orlando Culea.

Primãriţa se viseazã preşedinte

Executorul judecãtoresc afirmã ca primãriţa îl acuzã pe Dragnea cã practicã metode pe care ea însãşi le foloseşte.

“În ceea ce privește remanierile, pretinde cã a descoperit mecanismul pervers de control pe care îl are Dragnea împotriva membrilor CEX. Doar cã la descriere folosește exact mecanismul de control și șantaj pe care-l folosește personal cu cei pe care-i folosește ca să și atingã scopurile. I se simte disperarea în glas, pare cã e un om care s-a speriat de ce a făcut și acum a luat-o razna și cautã vinovați și conspirații peste tot, nefiind capabilã sã vadă pădurea de copaci. La întrebarea dacă va candida la președinție evitã răspunsul. Divagheazã. Ocolește prin lauda de sine. Dar pentru prima dată acceptã pânã la urmã posibilitatea”, mai spune colegul de partid al primãriţei. Concluzia lui Orlando Culea este cã Firea e periculoasă și trebuie oprită până nu e prea târziu ...atât pentru ea, dar mai ales pentru cei pe care îi trage după ea și pe care îi expune prin acțiunile ei. A uitat complet că oamenii au votat PSD, nicidecum Firea.

Fuga lui Firea a devenit FIREAscã

Culea susţine cã primãriţa a “fugit din ţarã în ziua în care a avut loc ședința Comitetului Executiv Național al PSD, pentru a nu participa la dezbaterea pe subiectul puciştilor din partid.
În ceea ce privește Organizația PSD București, consider că trebuie luate măsuri imediate de demitere a actualei conduceri interimare. De fapt, îndepărtarea de la conducerea Organizației București a Gabrielei Firea reprezintă practic intrarea în normalitate din punct de vedere statutar, întrucât aceasta s-a autoeliminat prin inactivitate la nivelul partidului. Doar așa Organizația PSD București va putea redeveni funcțională”, spune PSD-istul.

Mii de oameni vor demiterea lui Firea


Culea susţine cã în urmă cu 2 săptămâni a lansat o petiţie on-line, pentru demiterea Gabrielei Firea de la conducerea PSD București. Până azi, petiţia a fost semnată de peste 3.400 de persoane, membrii de partid cât și simpatizanți PSD. În loc sã își asume eșecurile prin prezenţa faţã în faţã cu colegii din conducerea partidului, doamna Firea se sustrage din nou, așa cum a făcut și cu alte ocazii (vezi 10 august). E de fapt o manifestare a fricii de a răspunde. Dumneaei este Primar General. Activitatea Primarului General e printre oameni, dar printre cei cu buletin de București, nu printre cei care vorbesc limbi pe care nu le înțelege, la fel cum nu înțelege nici modelele de administrație de acolo. Partea și mai rea este cã lasã la conducerea Primăriei, o persoană mai nepriceputã și mai abuzivă ca dumneaei. Iar acest lucru, se vede în activitatea Primăriei Generale, ca urmare a promiscuitãţii profesionale promovată în aparatul de specialitate. Așadar, plecarea din țară și neprezentarea la CEx a Gabrielei Firea arată totalul dezinteres al acesteia față de membrii și simpatizanții PSD, chiar și față de cei care încă o mai susțin” mai spune Orlando Culea.