Prmăria Voluntari şi-a schimbat numele. Acum i se zice “Instituţia primarului Voluntari” (facsimil). Cel puţin aşa stă scris pe antetul informării transmise cetăţenilor, prin care li se spune de unde şi cum ȋşi pot ridica pachetele cu alimente pe care edilul le ȋmparte, ca de ziua morţilor, de două ori pe an.

Florentin Costel Pandele consideră Primăria Voluntari o instituţie “la purtător”. Instituţia nu mai este a cetăţenilor, ci a lui personal.

pandele
Se pare că pachetele cu alimente i-au adus popularitate lui Pandele, pentru că, altfel, nu a făcut mare lucru pentru cetăţeni. Cu ulei, făină, orez, zahăr, dar cu tarife imense
la consum şila branşările de gaze, Pandele a reuşit să conducă localitatea de 19 ani.

În anul 2000, el a candidat la Primăria Voluntari, fiind ales în funcţia de primar din turul doi de scrutin. În anul 2004, a fost reales primar al localităţii din primul tur de scrutin cu un procentaj de 84,5% și în 2008 tot din primul tur al alegerilor cu un procent covârșitor de 91,27%, fiind numit în cadrul PSD, din care face parte, ca Cel mai votat primar de oraș al PSD.

Pandele a absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân" Constanţa, Facultatea de Navigaţie, promoţia 1984 și Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bioterra, promoţia 2004 (an în care Universitatea Bioterranu era încă acreditată). A continuat studiile cu un masterat la Universitatea "Bioterra" în Controlul, expertiza și securitatea alimentară în agroturismul ecologic. De asemenea, a absolvit Colegiului Naţional de Apărare în anul 2005. A urmat apoi cursurile de Masterat - "Securitate și Apărare Naţională" din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I", Facultatea de Comandă și Stat Major.

Având brevet de comandant de cursă lungă a navigat mările și oceanele lumii timp de 13 ani. A fost în perioada 1984-1990 ofiţer de marină comercială IEFM Navrom, Constanţa, iar în perioada 1991-1997 ofiţer cu navigaţia la Compania engleză de ferryboat "Sally Line" și ofiţer cu navigaţia cu brevet de căpitan pe "Dart Line".

Următoarea funcţie, între anii 1997-1998, a fost de director adjunct al Oficiului pentru Protecţia consumatorului București, iar anul 1998-2000 a ocupat funcţia de director al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Ilfov. Ȋn 2010, s-a căsătorit cu Gabriela Firea, actual primar general al Capitalei.