Subiectul principal de discuție și de promisiuni pentru fiecare Guvern din ultimii 30 de ani revine în actualitate. Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a declarat luni că până la finalul acestui an românii vor circula pe 40, până la 100 km de autostradă în plus.

„Dacă ne referim strict la componenta de infrastructură rutieră, să spun așa, (...) noi avem 857 de kilometri de autostradă, suntem la coada Europei, avem 134 de kilometri în lucru și sperăm că în acest an, dacă antreprenorii se țin de termenele asumate, dacă antreprenorii respectă ceea ce am stabilit cu ei în teren, nu la telefon sau prin documente, putem discuta de minim 40 de kilometri de autostradă până în maxim 100 de kilometri de autostradă. Singur că ne-am dori să depășim 100 de kilometri”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Conform spuselor ministrului, România ar putea avea o autostradă care să traverseze țara de la Constanța la Arad, în următorii 4 ani.

„Constanța București, Autostrada București Inelul de Sud, cu potențial de a fi începute lucrările în acest an, București - Pitești Autostradă, Pitești - Sibiu cu cele două secțiuni avansate, de la Sibiu la Nădlac, circulăm pe Autostradă cu două excepții, avem Lotul 3 Lugoj-Deva, 21 de kilometri, unde am dat în trafic cu restricții de viteză și de tonaj (...), iar Lotul 2, 13 kilometri, suntem în licitație și sperăm să semnăm contractul cât mai repede (...) și atunci putem vorbi de coridorul Constanța -Nădlac în următorii 4 ani de zile, avem și noi autostradă care leagă România de la un capăt la altul”, a mai precizat ministrul.

Premierul Ludovic Orban a declarant anterior că unirea celor trei provincii româneşti prin autostrăzi reprezintă o prioritate pentru Guvern.