Într-o intervenţie la România TV, duminică, seară, Victor Ponta l-a sfătuit pe Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, să “facă o echipă nouă” şi să scape de baroni.

"Domnul Ciolacu nu are acum contracandidat la preşedinţie, dar e foarte important ce echipă îşi face. Dacă îşi face echipă cu trădători, cu vânzători, cu baroni, nu are nicio şansă, va pierde în continuare cu PSD şi se vor duce din ce în ce mai jos. Dacă pune capăt a ceea ce a fost rău în aceşti trei ani şi porneşte cu o echipă nouă, curată, serioasă, atunci eu cred că stânga poate să fie un competitor - alături de noi, evident - un competitor puternic pentru dreapta. Depinde până la urmă cât curaj are să facă ceea ce este evident că trebuie să facă, să scape de trădători, să scape de vânzători şi să facă o echipă nouă", a spus liderul Pro România.

În acelaşi timp, Victor Ponta a afirmat că în Partidul Social Democrat "sunt câteva conserve" ale PNL care încearcă să ţină partidul "izolat”, însă nu a dat nume.

"Cei de la PSD au făcut două greşeli: pe de o parte au vrut să ţină de alegeri într-un tur cum a ţinut şi PDL în 2012. Şi atunci s-a format USL-ul şi am câştigat toţi. Şi nu au învăţat din acea lecţie. Şi al doilea rând, pentru că la PSD, din păcate, sunt câteva conserve ale PNL-ului, care au fost prin mai multe partide şi s-au întors la PSD şi care sunt acolo cu scopul ca PSD să rămână izolat şi în felul ăsta să piardă toţi.

Eu sper ca domnul Ciolacu şi ceilalţi să se trezească şi să scape de cei trimişi de PNL la ei în PSD şi să existe o scenă politică mai echilibrată, altfel PNL va câştiga tot", a mai declarat Victor Ponta, la România TV.

Întrebat despre o aianţă PSD-Pro Rmomânia la următorele alegeri, Ponta a spus că în acest moment nu este stabilit modul în care cele două partide vor colabora.