Poliţia Română vine cu noi precizări referitoare la completarea declaraţiilor pe propria răspundere. Ȋntr-o postare pe Facebook, reprezentanții instituției spun că acestea pot fi refolosite, la date diferite, dacă traseul și motivele deplasării rămân neschimbate.

Având ȋn vedere că majoritatea populației țării nu are posibilitatea de a printa declarațiile pe proprie răspundere, necesare pentru a părăsi domiciliul ȋn perioada stării de urgență, oamenii caută tot felul de soluții pentru a le refolosi. poliția Română a răspuns, pe pagina oficială de Facebook, unei ȋntrebări pe care și-au pus-o mulți dintre noi. Iată cum arată postarea.

Întrebare:

Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare?

Răspuns:

Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate.".