După încercarea nereușită de a convinge Guvernul să aloce 1,5% din PIB pentru bugetul Primăriei Capitalei, Gabriela Firea ne anunță că a găsit singură soluția pentru a câștiga banii necesari administrației locale.

Pentru anul 2020, de altfel un an cu importantă miză electorală pentru Firea, doamna primar estimează încasări mai mari cu 50% decât în 2019. Prognoza extrem de optimistă se pare că ar veni, chiar după spusele primarului din „experiența și duritatea vieții”.

În realitate, încasările bugetare prevăzute pentru anul în curs nu se fundamentează decât pe speranțe și pe un proiect al încasărilor bugetare estimat extrem de optimist.

O importantă sursă de venit la Buget o va reprezenta noua taxă de poluare pentru mașinile care traversează centru Capitalei „vinieta oxigen”.

Directorul economic al PMB, Emanuela Jugureanu a prezentat datele privind veniturile Primăriei, care se regăsesc în proiectul de buget.

"Pe lângă cotele care ne-au fost repartizate, pentru a continua toate proiectele pe care PMB și le-a propus și a susține STB, Termoenergetica și toate celelalte servicii publice, toate direcțiile și subordonatele au depus un efort pentru a identifica și noi surse de venit. Printre acestea:

- vinieta Oxigen, care a fost previzionată la 206 milioane de euro în acest an;
- venituri din proprietate: 56 milioane euro
- din asistență socială s-au estimat 160 de milioane

- din recuperare creanțe și executări silite
- din valorificarea de bunuri, 117 milioane de euro
- din fonduri UE și alte programe finanțate avem 174 de milioane previzionat", a precizat Emanuela Jugureanu.

Ca justificare pentru această previziune, directorul economic a recunoscut că se bazează pe niște estimări fundamentate pe experiență și speră ca banii să fie încasați.

Speranța și experiența țin loc de profesionalism și analize concrete și în viziunea Gabrielei Firea asupra bugetului. Firea consideră că acestea o vor ajuta să obțină încasări cu jumătate mai mari decât în anul care s-a încheiat.


"Experiența și duritatea vieții ne învață și suntem mult mai pregătiți și determinați. Să sperăm că vom avea și voturi în CGMB", a spus Gabriela Firea.

Înainte de a apela la intervenția divină pentru rotunjirea bugetului Capitalei, Firea a căutat înțelegere la premierul Ludovic Orban pentru sumele care să acopere găurile cauzate de risipa de la PMB. Răspunsul nu a fost însă unul pe placul primarului, Orban susținând că nu are baza legală pentru a răspunde favorabil solicitării de fonduri din partea reprezentanților administrației Capitalei.