Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

La început de an electoral, primarul PSD Daniel Florea le-a dăruit cadrelor didactice din Sectorul 5 pixuri și agende de lux. Produsele, cu prețuri de peste 130 de euro bucata la distribuitorii oficiali, au ajuns în cancelariile școlilor din cel mai sărac sector al Capitalei. Informațiile vin dintr-o investigație a jurnaliștilor de la Recorder.Când au auzit că un astfel de pix, marca Montegrappa, costă peste 130 de euro bucata, profesorii au început să le vândă pe internet.


Unul dintre cadrele didactice a declarat stupefiat că: ”Erau caloriferele bocnă, iar noi primeam pixuri de lux”.Pe lângă sumele uriașe vehiculate, această acțiune este marcată de mai multe necunoscute, după cum evidențiază cei de la Recorder.Recorder a luat legătura cu Luxury Grand Store, distribuitorii oficali în România ai produselor Montegrappa, care au spus că n-au nimic de-a face cu cadoul oferit de primar.„Nu am vândut niciodată o cantitate mare către o instituție de acest gen. Am vorbit și cu cei de la Montegrappa, nici ei nu știau nimic.Nu sunt de la noi, dar am vrea să știm și noi cine vinde astfel de produse, pe care doar noi avem dreptul să le distribuim în România.Pixurile par a fi originale, însă originea lor e incertă. Iar agenda cu care a venit pixul către profesori nu a fost niciodată produsă de Montegrappa, nu știm de unde e!”, au transmis reprezentanții Luxury Grand Store


Suma totală cheltuită pentru exorbitantele cadouri rămâne și ea un mister, pentru că Primăria nu a publicat nicio astfeel de achiziție în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.Întreaga investigație o puteți citi aici.