Asta e de DNA. Pe surse s-a aflat că, la ultimul CEX al PSD,Viorica Dăncilă le-ar fi cerut miniștrilor să cumpere câte un parlamentar din Opoziție. Misiunea trebuie îndeplinită până vineri. Util ar fi să se sesizeze un procurer DNA pentru această manevră politică.

Premierul Viorica Dăncilă a avut marți după-amiază în Parlament o ședință cu mai mulți miniștri. Tema oficială de discuție a fost nominalizarea unui nou candidat din partea României la postul de comisar european după respingerea Rovanei Plumb.

Neoficial, a doua temă de discuție a fost moțiunea de cenzură care urmează să fie depusă de PNL. Potrivit unor surse prezente la discuții, Viorica Dăncilă și-a manifestat îngrijorarea că moțiunea are șanse foarte mari să treacă. În acest context, premierul le-a cerut miniștrilor ca până vineri să atragă, fiecare, de partea PSD câte un parlamentar din opoziție, care fie să nu voteze moțiunea, fie să absenteze.

Nu s-a vorbit explicit despre metodele prin care miniștrii ar putea obține promisiunea unui parlamentar din opoziție că nu va vota moțiunea.Dar cutuma arată că de fiecare dată când guvernul PSD s-a confruntat cu riscul de a cădea la vot s-au pus la bătaie toate resursele de care dispun miniștrii. Adică, contracte și angajări.

Moţiunea, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD, conform liderului liberalilor.