Cu trei zile înaintea ședinței de luni a social-democraților în ședința Comitetului Executiv al PSD, remanierea guvernamentală vizează 11 miniștri.

Viorica Dăncilă urmează să prezinte în cadrul ședinței din 15 iulie lista neagră a miniștrilor care ar urma să plece din Guvern. Dăncilă ia în calcul o remaniere mai amplă, care să includă inclusiv 3 portofolii (din cele 4) deținute de ALDE, formațiunea politică la conducerea căreia este Călin Popescu Tăriceanu.

Inițial, Viorica Dăncilă avea pe lista neagră 4 ministere (Interne – Carmen Dan, Agricultură – Petre Daea, Transporturi – Răzvan Cuc, și Educație – Ecaterina Andronescu).Premierul a adăugat, recent, încă patru nume care ar putea să părăsească Guvernul: Bogdan Trif (Turism), Alexandru Petrescu (Comunicații), ministrul Justiției, Ana Birchall și Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării.

Șefa Executivului ia în calcul și o remaniere în rândul celor susținuți de ALDE. Dăncilă ar fi ajuns la un acord cu Tăriceanu, astfel că Guvernul ar urma să se despartă și de ministrul Energiei, Anton Anton, dar și de cel pentru Relația cu Parlamentul, Victor Ilie.

Numai asupra Ministerului de Externe condus de Teodor Meleșcanu nu s-a ajuns la un acord. PSD ar vrea să preia acest portofoliu și să le ofere celor din ALDE un post de vicepremier pe probleme economice.