Cu un zâmbet veșnic rigid, care amintește cam prea mult de Nea Ilici, edilul sectorului 3, Robert Negoiță, vine cu lecția învățată în fața microfoanelor și dă lecții de macroeconomie. El susține teoria numărului exagerat de mare al bugetarilor existent în ministere, dar el însuși a practicat aceleași metode pentru clientela personală și de partid. Negoiță se laudă că anul trecut a concediat 250 de persoane, iar anul acesta vrea să dea afară încă 50. Cine i-a angajat oare pe oameni în primărie? Cine i-a angajat cumnata sau iubita? De ce a avut nevoie de administrator public membru PSD, cu un salariu apropiat de cel de primar?

Nesiguranța locului de muncă în Primăria Sectorului 3 este deja de notorietate. Robert Negoiță vrea să pară că știe administrație, că este eficient și, mai ales, că muncește cu spor. Pentru neștiutori, păcăleala este maximă. Edilul schimbă permanent organigrama, mută personalul dintr-un loc în altul, astfel că nimeni nu mai știe ce are de făcut. El spune că a concediat personal, dar mulți au plecat din cauza haosului pe care l-a creat. Toate acestea vin pe fondul angajărilor masive pe care le-a făcut în anii anteriori.

Să-i amintim lui Robert Negoiță câteva nume.

- Cristina Arghir, fosta sa cumnată, este directorul Societății de Internet și Tehnologie S3 SRL.

- Simona Andreea Bălașa, actuala iubită a primarului, este directorul Societății de Investiții Spații Verzi S3.

Cele două personaje au salarii fixe de 12.000 de lei net lunar, plus încă pe atât “componenta variabilă” a salariului în funcție de niște criterii de performanță de tot râsul, cum ar fi să fie ziua lumină și noaptea întuneric.

Acum, Negoiță face pe lupul moralist și spune că numărul de ministere și cel al angajaților din Guvern trebuie redus.

„Mai puțin cu amante, cu cumetrii”, este sfatul edilului.

„Da! Și mai ales numărul de angajați. Mai puțin cu cumetrii, mai puțin cu din astea ..da da da, mult mai puțin. Eu în presă am văzut. (…) Consider că este absolut necesar, sunt două lucruri absolut necesare: 1. să transparentizăm activitatea Guvernului și a administrației centrale în general. Este cea mai lipsită de transparență publică administrație din Europa. Este inadmisibil, noi nu suntem Africa, nu suntem Congo. 2. Să transparentizăm activitatea, adică vreau să văd și eu câți angajați are ministerul cutare și care e fișa postului pentru fiecare și activitatea lor zilnică, ceea ce noi, la Primăria Sectorului 3, tocmai aprobăm astăzi, în ședință de Consiliu. Toate ministerele, nu unul în mod special”, a declarat Robert Negoiță. Îi amintim primarului Robert Negoiță că și el este un campion la opacitate în administrația locală, ca și ceilalți primari ai Capitalei.