De teama coronavirusului, mai mulţi români vor alege, anul acesta, să îşi petreacă vacanţele în ţară, conform prognozelor specialiştilor. Drept urmare, operatorii de turism autohtoni vor mări tarifele.

Specialiştii platformei Travelminit.ro se aşteaptă la o creştere cuprinsă între 25% şi 35% a numărului de rezervări înregistrate pentru primăvara aceasta, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2019, precum şi creşterea preţului sejururilor în România.

“Perioadele de incertitudine din afara graniţelor ţării au atras mereu o creştere a turismului intern iar situaţia coronavirusului are un efect similar. Oamenii se simt în siguranţă acasă, nu îşi mai doresc să călătorească în afara ţării, să ajungă în aeroporturi laolaltă cu oameni din toata lumea astfel că se reorientează asupra vacanţelor în România unde pot ajunge cu maşina personală. Deja înregistrăm o creştere cu 10% a numărului apelurilor telefonice la call center-ul nostru şi o creştere cu 20% a numărului rezervărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În perioada următoare ne aşteptăm ca numărul rezervărilor să crească şi mai mult”, a declarat Timea Ambrus, Operations Manager Travelminit.ro.

Creşterea cererilor pentru cazările în România vine pe fondul unei presiuni deja existente pe turismul intern, indusă în mare parte prin voucherele de vacanta. Travelminit.ro şi-a dublat numărul de rezervări în anul 2019 comparativ cu 2018, iar tendinţa de creştere se menţine şi pentru 2020. Rezultatul unei cereri crescute pentru cazarea în România va avea drept efect creşterea preţului sejururilor în România cu 10% până la 15% pentru primăvara aceasta. Mai mult, specialiştii Travelminit.ro estimează că vor fi perioade în care gradul de ocupare al hotelurilor din regiunile turistice va depăşi 90%.