Trei plângeri penale au fot depuse la sfârșitul sǎptǎmânii trecute ȋmpotriva primarului general Gabriela Firea. Procurorii DNA, ai Parchetului de pe lângǎ Judecǎtoria Sectorului 2 și polițiștii de la Secția a 6-a au de anchetat “grupul infracțional organizat de funcționari din Primǎria Municipiului București, care urmeazǎ sǎ fie identificat ȋn urma anchetei”. Printre reclamați se mai aflǎ și Daniela Eugenia Bǎrbulescu, director executiv adjunct Direcția Juridic.

Bogdan Grosu, ultimul moștenitor al familiei care se luptǎ pentru recuperarea proprietǎților confiscate de comuniști, a ȋnștiințat-o pe primǎrițǎ pe 2 august 2018 de intenția sa de a-i face plângere penalǎ pentru nerespectarea unei sentințe judecătorești definitive și pentru abuz ȋn serviciu. Grosu considerǎ cǎ Firea tergiverseazǎ intenționat punerea ȋn aplicare a sentinței judecătorești definitive prin care i s-au acordat măsuri reparatorii prin puncte de despăgubire pentru suprafața de 5.177 mp teren liber ȋn București, str. Mușetești, sector 1. Ultima solicitare a lui Grosu a fost fǎcutǎ ȋn luna iunie, iar rǎspunsul primit de la Primǎria Capitalei nu a fǎcut decât sǎ-l enerveze mai mult.

“Daniela Eugenia Bărbulescu, director executiv adjunct al Direcției Juridic din Primăria Municipiului București minte cu nerusinare prin adresa din 30.07.2018 prin care ȋmi spune cǎ dosarul nici mǎcar nu se aflǎ la analizǎ (ce analizați dacǎ m-am judecat 2 ani de zile cu Primăria Capitalei și am sentințǎ judecătorească definitivă!?) și prin care minte ca nu am depus copie legalizată dupǎ sentința judecătorească definitivă. Acest lucru ȋl demontez prin depunerea la prezența RECLAMAȚIE a copiei dupǎ bonul de înregistrare prin care am depus de peste o lunǎ de zile la Cabinet Primar General copie legalizată dupǎ sentința judecătorească solicitatǎ (deși Primăria Municipiului București a fost parte ȋn proces și are obligația sǎ ȋși scoatǎ singură copie dupǎ sentințele judecătorești definitive)”, se spune ȋn reclamația depusǎ la cabinetul Gabrielei Firea.

Grosu solicita suma de 2.142.000 de euro, care reprezintǎ contravaloarea suprafeței de 5.177 mp de teren intravilan liber ȋn București, str. Mușetești din sectorul 1.

Ȋn plângerea depusǎ la DNA, la Parchetul de pe lângǎ Judecǎtoria Sectorului 2 și la Secția 6 Poliție, Bogdan Grosu susține cǎ primarul general a sǎvârșit infracțiunea de nerespectare a sentințelor judecǎtorești definitive, de fals intelectual, uz de fals și abuz ȋn serviciu cu consecințe deosebit de grave. Prin nerespectarea deciziilor judecǎtorești, Firea induce sentimentul cǎ “puterea se aflǎ discreționar ȋn mâinile unui grup de funcționari publici conduși discreționar de persoane aflate vremelnic la conducere prin vot liber ales”, mai spune Bogdan Grosu.