Premierul interimar a invitat, vineri, liderii partidelor politice pentru a avea discuții despre data alegerilor locale. Discuțiile urmează să aibă loc marți, la Palatul Victoria, conform surselor.Guvernul trebuie să stabilească data când se vor desfășura alegerile locale. Termenul limită este luna iunie, iar cea mai probabilă dată este 28. Anterior, se discutase de organizarea acestora pe 14 sau pe 21 iunie, însă ar putea fi unele probleme deoarece s-ar suprapune peste examenul de bacalaureat, care începe pe 15.Pe 31 mai și pe 7 iunie sunt Rusaliile, sărbători care vin la pachet cu minivacanțe, motiv pentru care datele respective nu sunt luate în calcul.

Despre alegerile anticipate încă există semne de întrebare dacă vor putea fi realizate așa cum se dorea, concomitant cu localele.

Totul depinde însă de decizia CCR privind OUG care prevede organizarea anticipatelor. Ordonanța reduce termenele, astfel încât anticipatele să poate fi organizate până la finalul lunii iunie. Dacă ordonanța este declarată neconstituțională, scad șansele ca anticipatele să mai poată fi organizate pentru că, conform calendarului, ar putea fi programate cel mai devreme la finalul lunii iulie.