De faptul că social-democrații par să aibă o preferință pentru Arena Națională atunci când vine vorba despre evenimente de campanie ne-a convins deja sărbătoarea aniversară, cu iz de Cântarea României, a lui Victor Ponta, din anul 2014. Cu toate acestea, acțiuni cu caracter medical, în plină pandemie, nu ne-a fost dat să vedem până astăzi.

A făcut-o Gabriela Firea, care a transformat un nou proiect al primăriei într-o acțiune de imagine publică personală. De această dată, doamna primar a fost generoasă cu bugetul Capitalei și a folosit acțiunea de testare pentru anticorpi la coronavirus pentru a-și face campanie nu doar domniei sale ci și colegilor, primari de sector. Însă, cum campania electorală nu a început deocamdată, iar bugetul primăriei și cel al PSD nu sunt unul și același, nu știm în ce calitate a venit astăzi Gabriela Firea, alături de primarii Tudorache, Toader, Băluță, Florea și Mutu, să întâmpine voluntarii pentru testare de la o tribună amenajată în incinta stadionului.

După publicarea imaginilor, contracandidatul la Primăria Generală, Nicușor Dan, a reacționat pe pagina de Facebook, comparând-o pe Firea cu o altă doamnă marcantă a istoriei recente, Elena Ceaușescu.


“Gabriela Firea este specialistă în sănătatea bucureștenilor cum era Tovarășa Ceaușescu doctor în chimie.

De trei luni, primarul Firea ocupă spațiul mediatic anunțând că testează, fără să fi testat nimic în perioada în care era nevoie de testare. Testarea pe care o începe astăzi este inutilă, întrucât:
1. testele au un grad mare de eroare,
2. nu are un eșantion reprezentativ,

3. dublează testarea Ministerului Sănătății, care operează cu teste potrivite și cu eșantioane reprezentative.

Cel mai grav este că primăria nu a testat angajații din subordine aflați în contact cu publicul: șoferii STB, funcționarii de la relații publice și asistenții sociali, așa cum promisese în 10 aprilie, acum două luni. În consecință, 75 de persoane de la centrul de vârstnici din Berceni, din subordinea primăriei, au fost infectați.

Dar Gabriela Firea are un singur obiectiv: să se folosească electoral de spaimele bucureștenilor, dovedind un cinism fără margini. Mai mult, potrivit unor informații de la nivelul ASSMB, doamnele asistente care fac testările lucrează, de regulă, în grădinițe și școli, nu au pregătirea necesară pentru a face aceste testări și nici nu doresc. Numai că le este frică să nu își piardă locul de muncă.

Calendarul declarațiilor publice ale primarului Firea pe subiectul testării dovedește incompetența de care a dat dovadă în această problemă importantă:

25 martie: primarul Firea anunță că vor fi testate toate persoanele peste 65 de ani, la ei acasă
26 martie: primarul Firea anunță că în 30 martie începe testarea și că vor fi testați 10.500 oameni, în stradă, în fața casei
2 aprilie: primarul Firea anunță că testarea întârzie, întrucât nu au venit testele
3 aprilie: primarul Firea anunță că fiecare persoană va fi testată și cu test antigen și cu test anticorp, costul total fiind sub 100 lei / persoană
10 aprilie: primarul Firea propune Consiliului General cumpărarea a 17.000 teste rapide pentru angajați
10 aprilie: primarul Firea se răzgândește, nu mai propune cumpărarea a 17.000 teste rapide, ci a 3.000 de teste RT-PCR pentru angajați
18 mai: primarul Firea anunță începerea testării
25 mai: primarul Firea anunță din nou începerea testării, pe un eșantion de 10.500 de persoane pregătit de INSP
26 mai: INSP spune că primarul dezinformează, că a pregătit un eșantion doar pentru 3.450 persoane.

#BucurestiUnit #DezastrulFirea”, a scris Nicușor Dan.

Programul de testare derulat de Primăria Capitalei se numește „SUNT IMUN LA COVID?” și se desfășoară pe Arena Națională. Conform declarațiilor primarului, 2000 de persoane s-au înscris voluntar pentru a efectua acest test.