Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, apãrã ilegalitãţile. Este cazul lui Mihăiță Vîrză, care a cerut protecţia şefei PSD Bucureşti pentru a putea exploata terenurile de sport din Sectorul 2. Mirosind o afacere pe tavã, primãriţa a vrut sã ia cu japca în administrarea Primãriei Capitalei tot Parcul Naţional şi Amfiteatrul, care aparţine Centrului Cultural Mihai Eminescu din Sectorul 2.

Într-un comunicat de presã, viceprimarul liberal al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, o acuzã pe Gabriela Firea cã apãrã interesele deputatului PSD Mihăiță Vîrză, care ocupã ilegal mai multe terenuri de sport.

Pretextul oficial invocat de Firea pentru preluarea Parcului Național era acela de amenajare de fun-zone pentru UEFA EURO 2020. Neoficial, Firea se pare că vrea să-i dea o mână de ajutor deputatului PSD Mihăiță Vîrză, care, prin intermediul unor fundații, se pare că ar administra ilegal mai multe terenuri de sport de pe raza sectorului 2, dintre care un teren de minifotbal cu nocturnă aflat chiar în Parcul Național”, se aratã în comunicatul de presã.

În momentul în care a constatat că viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu a început demersurile pentru intrarea în legalitate și trecerea terenurilor de sport în administrarea Consiliului Local Sector 2, deputatul PSD Mihăiță Vîrză a început să facă trafic de influență în rândul consilierilor locali de la sectorul 2 pentru a nu vota un proiect de hotărâre care îl lăsa fără terenurile de sport.

“De un an jumate încerc să găsesc o soluție ca să readuc terenurile în administrarea Primăriei. În timpul derulării procedurilor pentru recuperarea terenurilor, la biroul meu din cadrul Primăriei Sectorului 2, am fost vizitat de domnul deputat Vîrză Mihăiță, membru fondator al Fundației Cleopatra, care mi-a cerut în mod direct să opresc aceste demersuri prin care urmăream să readuc aceste terenuri în folosința Consiliului Local al sectorului 2. Am solicitat organelor competente să verifice dacă domnul deputat și-a folosit influența asupra consilierilor locali pentru blocarea hotărârii de consiliu local ce ar fi oprit folosirea ilegală a terenurilor de sport de către fundațiile controlate de deputatul PSD, prin influențarea votului din ședința Consiliului Local al Sectorului 2 din data de 20 martie 2018”, afirmã Dan Cristian Popescu, viceprimarul PNL al Sectorului 2.

Oportunistã din fire, primãriţa a vrut sã-i facã pe plac deputatului PSD, dar a încercat sã ia şi Amfiteatrul din parc. În aceastã varã, aici au avut loc mai multe evenimente şi concerte gratuite pentru bucureşteni, iar planul Centrului Cultural Mihai Eminescu era sã amplaseze o plasmã uriaşã unde oamenii puteau urmãri meciurile Campionatului UEFA EURO 2020. Proiectul se potrivea minunat “primarului PR”, care avea sã se laude cu iniţiative care nu-i aparţineau. Firea a trecut urgent pe ordinea de zi suplimentarã proiectul de transfer a Parcului Naţional şi a Amfiteatrului în administrarea Primãriei Capitalei.

Proiectul lui Firea nu a trecut însã de CGMB, datorită voturilor împotrivă ale consilierilor generali PNL și USR.

Controversatul Mihăiță Vîrză

Despre Mihăiță Vîrză s-a aflat în 2016, cãnd a devenit consilier general UNPR. A urmat fuziunea cu PMP, dar Vîrzã vota cot a cot cu PSD. Fãrã sã demisioneze din PMP, el a candidat pe listele PSD la Camera Deputaţilor, ajungând în situaţia sã fie în douã partide în acelaşi timp. Scandalos este că, în ultima şedinţă a Consiliului General al Capitalei, cu votul decisiv al lui Mihăiţă Vîrză, PSD a hotărât că nu mai e nevoie de licitaţie pentru contractele mai mici de 800.000 de euro. Pentru cã ANI nu-şi mai face treaba de multã vreme, nimeni nu a ştiut cã firma sa SC Halco Trading SRL se ocupã de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”, adicã şi de terenurile de sport. Acestea se pare cã i-au fost atribuite în administrare ilegal cu mai mulţi ani în urmã. Potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor, firma lui Vîrzã are un singur angajat, iar afacerile nu-i mergeau prea bine în ultimii ani.