Ciprian Ciucu (foto stanga) este unul dintre puținii consilieri generali care fac opoziție realǎ aberațiilor Gabrielei Firea. Ȋntr-un interviu, el avanseazǎ idea unui candidat unic al opoziției politice, care sǎ disloce social democraia de la conducerea Capitalei. Este pentru prima datǎ când un politician se gândește la alegerile locale cu doi ani ȋnainte de alegeri.

Ȋncet dar sigur, politicienii reconsiderǎ importanța administrației locale pentru dezvoltarea orașelor și creșterea calitǎții vieții cetǎțenilor urbei. Un candidat la o primǎrie nu mai poate veni cu povești sau cu tǎceri prelungite, fǎrǎ proiecte, așa cum a fost propulsatǎ Gabriela Firea la Capitalǎ.

Ciprian Ciucu este la primul mandat de consilier general și unul dintre puținii care știe ce voteazǎ, pentru cǎ citește și interpreteazǎ proiectele de hotǎrâri, reclamǎ lipsa de transparentǎ acolo unde este cazul. Ȋn doar doi ani, al a reușit sǎ-i enerveze la culme pe primarul general și pe viceprimar, care au vrut sa-l intimideze cu plângeri penale.

Da, nu mai are rost să neg evidența, vreau să obtin sprijinul partidului meu pentru a candida Primăria Municipiului București! Și mai vreau ca opoziția in Bucuresti să aibă un singur candidat pentru PMB. Cum? Simplu! Va trebui să avem un prim tur de facto, un tur al campionilor opoziției, lanseazǎ Ciprian Ciucu.

El ne-a declarat cǎ, ȋn acest moment, opoziția are trei candidați care vor sǎ candideza la Primǎria Capitalei ȋn 2020: PNL cu Ciprian Ciucu, USR cu Nicușor Dan și Mișcarea România Împreună cu Vlad Voiculescu. Dacă nu o să avem un candidat unic nu mai mergem, stăm acasă, pentru că PSD sunt extraordinar de puternici, au foarte multe resurse, au resursele Bucureştiului la îndemână. Trebuie să organizăm un prim tur de facto, nu de drept, în care campionii celor trei partide (PNL, USR, Mișcarea România Împreună) să iasă să fie prezentaţi de către partide şi, pe baza acestui prim tur să se vadă cine este cel mai bine pregătit dintre candidaţi şi care merită sprijinul celorlalţi. Unul dă primarul, celelalte două or să dea viceprimarul”, spune consilierul general PNL.

Primul pas, propriul partid

Ciprian Ciucu a anunțat public cǎ va intra în competiția internă din PNL pentru a fi nominalizat la candidatura la Primăria București. El nu este mulțumit de felul ȋn care funcționeazǎ Organizaţia PNL din Capitală, care nu merge cu motoarele turate la maxim, nu acţionăm suficient de puternic cu toţii”, spune el.

Ciucu sperǎ ca PNL dea mână liberă sâmbătă la Consiliul Național președintelui Ludovic Orban pentru schimbarea liderilor de filiale care ”nu urmează linia partidului”.

Eu însumi aş fi avut nevoie de mai mult sprijin, mai mulţi oameni care să mă ajute, cu care să mă organizez. Sprijinul a fost doar în sensul că nu m-a împiedicat nimeni, nici din actuala conducere să fac sau să iau poziţiile pe care le-am considerat eu că sunt corecte. Mi se pare că nu acţionăm suficient de puternic cu toţii. Adică ar trebui să avem conferinţe de presă mai dese, să avem mai bine documentate anumite teme, şi nu doar de către mine sau de către Cătălin Deaconescu (foto dreapta), ci de către mai mulţi dintre noi, comenteazǎ Ciucu. El considerǎ cǎ la toate sectoarele Capitalei trebuie sǎ se schimbe ceva. Vin la mine oameni din PNL care ştiu ce să faci pe zona de utilităţi, ce să faci pe zona de salubritate, ce să faci pe iluminat public, pe risc seismic, dar sunt demobilizaţi, nu mai participă, nu se simt inspiraţi, adică nu ştiu dacă există acum în Bucureşti acel proiect politic care să îi mobilizeze şi care să-i facă să iasă iar pe străzi, să discute cu oamenii, să susţină partidul, să se implice în viaţa partidului. Dacă noi vom reuşi, la un moment dat, să îi readucem în partid, să fie şi foarte activi, vom avea doar de câştigat” , mai spune Ciucu.

Miza și candidatul

Ciprian Ciucu spune cǎ marea mizǎ este proiectul politic în care oamenii să creadă şi să creadă pe bune, că putem câştiga. În acest moment suntem pe locul trei în Bucureşti. Îmi pare rău. Nu am venit în PNL ca să fiu pe locul III. Am venit în PNL ca să fiu pe locul I. Şi vreau ca să le dăm oamenilor acel proiect politic în Bucureşti, superprofesionist, bazat exclusiv pe integritate, care să-i mobilizeze pe oameni. Oamenii să creadă în el, că vom câştiga. Asta este ceea ce vreau eu.

Ciprian Ciucu susține cǎ PNL are resurse să nominalizeze un om din interior. De-aia am intrat în politică, ca să schimb lucruri. Doar din poziții legislative sau doar dând declarații în media nu schimbi lucruri. Pentru a arăta cât de pregătit sunt și care este viziunea mea, am nevoie de o poziție executivă. Îmi doresc foarte mult o poziție executivă, pentru că de-acolo poți să aduci schimbare. De-acolo poți să promovezi politici, de-acolo poți să faci lucruri esențiale. Am intrat în politică ca să fac lucruri bune. Nu ca să mă bat cu PSD-ul”, concluzioneazǎ Ciprian Ciucu.