Bilanţul primei zile de intrare pe trasee ale noilor autobuze turceşti aratã mai rãu decât a putut afla presa. Liderul unui sindicat minoritar din societatea de transport public, Valer Ciobãnescu (foto) susţine cã situaţia este mult mai gravã decât şi-ar fi imaginat chiar şi şoferii. El îi cere demisia primãriţei pe care o considerã incapabilã sã administreze problemele oraşului.


Astăzi, 1 Decembrie, cum sărbătoresc prin muncă colegii noștri din transportul public din București. Autobuzele turcești sunt un dezastru. Nici nu au ieșit bine pe traseu azi dimineață, că au și început să se retragă cu probleme tehnice ! Șoferii au purtat uniforme, costume noi dar nu au căldură în cabine. Unul dintre ei mi-a arătat că avea fix 6°C în cabină. Era înghețat bocnă în costumul cel nou.

Doamna Firea, primar general al Capitalei Europene București, vă transmite un conducător de autobuz din transportul în comun, cu o vechime de 25 de ani și o experiență pe măsurã, totodată în calitate de președinte al Sindicatului Șoferilor din RATB.

Ce ne doresc și ne transmit nouă călătorii din București, să vă dea Dumnezeu dumneavoastrã doamna Firea, că noi conducătorii auto suntem în prima linie și noi vă transportam publicul călător în așa zisa siguranța și transportul civilizat pe care nici în ziua de astăzi nu l-ați rezolvat, așa cum ați promis în campania electorală, că veți face revoluție în transportul în comun. O fi revoluție, nu o fi, cert este faptul că sunteți incapabilă să gestionați, nu un transport în comun, ci tot Bucureștiul cu toate problemele ce se așteaptă rezolvate de peste 2 ani și jumătate de mandat, nu mai vorbim de mandatul altora dinainte.

Vreau să vă mai transmit ceva.
Ați achiziționat autobuzele Otokar, cea mai proastă achiziție făcută vreodată de vreun primar, pot spune din orașele țării. Înainte să semnați contractul, ați avut specialiștii politici și slugile sindicale de lângă dvs.? Da, acele slugi care nu au permis de conducere și care habar nu au ce înseamnă să conduci un autobuz, tramvai ori troleibuz. Asta este, cu așa echipă, așa și achiziție, pe măsura capacității dvs. profesionale.

În jurul orelor 13:00 /01.12.2018 :

-Autobuzul (foto), de pe linia 336, se află imobilizat în prima zi de traseu și nou pe deasupra, deoarece este făcut praf. Tractarea din imagine, nu știe ori nu poate să-i dea de cap, să o aducă la garaj.
-La ieșirea din autobazã, un autobuz a avut pierdere de combustibil, iar un altul i-a luat locul;
-Două autobuze au avut probleme cu deschiderea uşilor și la fel au fost înlocuite cu altele;
-Dimineațã la prima oră, o parte din autobuzele ce se definesc a fi nou-nouțe, au pornit ajutate cu căruciorul vremurilor vechi (2 baterii cu cabluri) ;
-Un autobuz (piesa de rezistență), a întrat în autobazã, deoarece s-a blocat ușa de la conducătorul autobuz și numai în atelier au reușit să o deblocheze pentru a coborî șoferul. Nu vreau să mă gândesc dacă omul ar fi suferit de dureri de burtă ori prostată.

Astăzi 1 Decembrie, așa sărbătoresc prin muncă colegii noștri din transportul public din București! Oare cum va fi de luni și în zilele de lucru normale, atunci când va trebui să iasă pe traseu mai multe autobuze. O fi ca tricolorul Românesc, unul albastru, unul galben și altul roșu pe aceeași linie".