Liderii USR au decis că vor suspenda activităţile publice din perioada de precampanie electorală, pentru alegerile locale. Astfel, membrii nu vor mai ieşi în stradă şi nu vor mai distribui direct materialele de promovare din uşă în uşă, în contextul apariţiei cazurilor de coronavirus.

''Am decis aseară, împreună cu colegii mei din USR, să suspendăm activităţile publice de precampanie desfăşurate în stradă şi activităţile door to door de distribuire directă de materiale de promovare, pentru a limita riscurile asociate în actualul context'', a scris marţi preşedintele USR, Dan Barna, pe Facebook.

Dan Barna a cerut Guvernului să prezinte, în cel mai scurt timp posibil, un plan de acţiune pentru a proteja economia şi locurile de muncă în contextul crizei provocate de coronavirus.

''Domenii ca transporturile, turismul, retailul, alimentaţia publică, industria sunt cele care simt deja primele efecte. Vor urma, din păcate, şi altele. Pentru a putea ieşi din criză cu cât mai puţine pagube e nevoie să fim pregătiţi cu măsuri de sprijin pentru companii şi angajaţii lor. Colegul meu, Claudiu Năsui, a propus deja câteva măsuri ce pot fi implementate relativ repede (...). Ele pot fi completate şi cu alte acţiuni după consultarea tuturor celor care au un cuvânt de spus în aceste chestiuni: companii, investitori, sistemul financiar, sindicate'', a spus Barna.

Liderul USR susţine că este esenţial în acest moment să existe un dialog real între actorii din economia reală şi autorităţi, iar instituţiile publice trebuie să aibă o atitudine proactivă, nu reactivă.

''În lipsa acestui dialog, efectele o să le vedem în bugetele publice şi în cifrele agenţiilor de ocupare a forţei de muncă'', a precizat Dan Barna.

Numărul morţilor de coronavirus a depăşit marţi seara pragul de 4.000, ajungând la nivel mondial la un total de 4.016.